2017-01-18 12:09

POLITICA


Laszlo Borbely: Vom majora salariile şi pensiile, conform evoluţiilor economice

 |  14:38
Laszlo Borbely: Vom majora salariile şi pensiile, conform evoluţiilor economice

Viitorul Guvern este pus pe fapte mari şi urmează să analizeze, în martie, majorarea salariilor bugetarilor şi a pensiilor, după cum susţine vicepreşedintele UDMR, Laszlo Borbely.

Borbely a subliniat că Guvernul va da prioritate majorării pensiilor şi salariilor în faţa scăderii contribuţiilor la asigurările sociale, în urma rezultatelor economice ce vor fi raportate în martie 2012.

“Am găsit o formulă pe care putem să o avem în momentul actual - preocuparea pentru majorarea salariilor şi pensiilor în funcţie de rezultatele economice. Vom vedea la sfârşitul lunii martie rezultatele economice. Scăderea CAS este în protocolul încheiat anul trecut în coaliţia de guvernare, nu e o noutate. Trebuie analizat, pentru că noi am insistat că nu putem să punem pe acelaşi palier scăderea CAS sau mărirea de salarii. Noi am insistat foarte mult că salariile şi pensiile trebuie mărite urgent când facem analiza”, a declarat ministrul interimar al Mediului, care este propus şi în viitorul Cabinet Ungureanu pentru acelaşi portofoliu.

De asemenea, va fi adoptat un act normativ pentru amnistierea fiscală a funcţionarilor care au beneficiat de sporuri pe care acum Curtea de Conturi le-a depistat a fi ilegale. “Vom veni cu un proiect în acest sens. Este vorba de funcţionarii care, nu din vina lor, ci din cauză că au un contract colectiv, au primit unele sporuri, iar acum, după doi ani, Curtea de Conturi a descoperit treaba aceasta”, a precizat Borbely pentru Agerpres. El a arătat că sunt peste 300.000 de bugetari în această situaţie.

Potrivit ministrului, programul de guvernare are o componentă socială puternică, cu facilităţi la angajarea mamelor cu copii de vârste sub şase ani, în condiţiile în care recensământul din anul 2011 a relevat o scădere demografică.

“E o componentă socială puternică şi acolo sunt mai multe prevederi care ţin de sprijinul angajatorului care angajează mame cu copii sub şase ani. Aici trebuie să fim foarte atenţi, pentru că cifrele demografice sunt îngrijorătoare. Aici am propus unele măsuri foarte clare în ceea ce priveşte componenta socială, conturarea unei politici publice pentru stimularea natalităţii, îmbunătăţirea legislaţiei prin pensia de urmaş pentru copii”, a afirmat Borbely.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-01-07

TAGURI: borbely Laszlo, cresterea salariilor, cresterea pensiilor, guvernComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image