2018-12-15 13:29


Lazăr Comănescu a primit avizul comisiilor parlamentare de specialitate pentru portofoliul Afacerilor Externe

 |  15:39
Lazăr Comănescu a primit avizul comisiilor parlamentare de specialitate pentru portofoliul Afacerilor Externe

Consilierul prezidențial Lazăr Comănescu a primit avizul comun al Comisiilor pentru politică externă de la Camera Deputaților și Senat, al Comisiei pentru românii de pretutindeni de la Senat și al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor de la Camera Deputaților.

Decizia a fost luată cu 40 voturi pentru, unul contra și o abținere.

"Politica externă s-a dovedit a fi cu adevărat o politică de consens național și eu cred că acest lucru trebuie să rămână în continuare cadrul în care demersul nostru de politică externă se desfășoară” , a declarat Lazăr Comănescu.

De asemenea, acesta a propus stabilirea de întâlniri "sistematice" între el, în calitate de ministru al Afacerilor Externe, și parlamentarii din comisiile de specialitate.

În discursul susținut în fața parlamentarilor din comisiile menționate, Lazar Comănescu a prezentat obiectivele prioritare pe care le va urmări ca ministru de Externe. Printre acestea, consolidarea profilului României în NATO și UE, pregătirea președinției românești a Consiliului UE, parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii si consolidarea dimensiunii economice a politicii externe românești.

 Lazar Comanescu a mai fost ministru al Afacerilor Externe in 2008, iar din februarie 2015 este consilier pe politica externa al presedintelui Iohannis. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-16

TAGURI: lazar, comanescu, aviz, favorabil, guvern, ciolos
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DINOZAURE!
17 Noi 2015

La pensie cu tine! Și nu numai tu, toții infractorii politicieni! Bă! Puțini, prea puțini dintre voi au o gândire limpede, adaptată vremurilor...majoritatea dintre voi PUT a comunism jegos...îl aveți pe vene, exact ca drogații! Scârbele de vârsta voastră (cu foarte mici, puține excepții...) au fost DE RASĂ, restul - au dat CHIX și au chinuit cel puțin 3 generații....DEGENERAȚILOR, LA PENSIE CU VOI!
Random imageUltimele stiri


loading...