2017-01-24 21:20


Legea Capitalei - marea bătălie a verii. USL şi PDL au schimbat strategia pentru Referendum

 |  19:42
Legea Capitalei - marea bătălie a verii. USL şi PDL au schimbat strategia pentru Referendum
Cu doar o lună înainte de Referendumul dinCapitală, Uniunea Social Liberală şi PDL au schimbat strategia prin careîncearcă să convingă bucureştenii cum trebuie să voteze pe 19 iunie. În timp ceOpoziţia şi-a concentrat mesajul împotriva Elenei Udrea, cei de la PDL încearcăsă convingă populaţia cu alte întrebări decât cele votate în Consiliul Generalal Municipiului Bucureşti.

Cele şapteîntrebări votate în Consiliul General pentru Referendumul din 19 iunie au marişanse să fie schimbate. Cel puţin asta declară atât reprezentanţii PDL, cât şicei ai Uniunii Social Liberale. În acest moment, întrebările pentru referendumar suna în felul următor: „Sunteţi mulţumiţi de modul în care s-a dezvoltatCapitala?”, “Vă doriţi o Capitală cu 6 sectoare şi o singură administraţie?”, “Vădoriţi o Capitală cu 6 sectoare şi 7 administraţii?”, „Sunteţi mulţumiţi decurăţenia din Bucureşti?”, „Vă doriţi o arhitectură unitară în Bucureşti?”, ”Sunteţide acord cu reducerea cheltuielilor aparatului administrativ?” şi „Sunteţi deacord ca Bucureştiul să fie condus de primarul general şi de Consiliul Generalal Municipiului Bucureşti?”. Cu toate acestea, cei de la PDL, deşi au alesaceste întrebări pentru referendum, promovează alte mesaje în spaţiul public.

Au dispărutbannerele de la metrou

Echipa de la PDL carese ocupă de campania pentru referendum a ales să pună în Bucureşti mai multebannere, care conţin însă alte întrebări decât cele votate în ConsiliulGeneral. Astfel, democrat-liberalii îi chestionează pe locuitorii Capitalei cuurmătoarele întrebări: „Numărul funcţionarilor publici din primării trebuie:mărit, redus, păstrat?”, „Vă doriţi o Capitală cu şase sectoare şi şapteadministraţii”, „Vreţi să-ţi alegi consilierul general pe o listă de partid sauuninominal” şi „Eşti de acord cu eutanasierea câinilor vagabonzi”. Mai mult,cei de la PDL susţin că „nici Oprescu, Chiliman, Piedone, Udrea nu fac legeaCapitalei”. Surpriza vine însă din partea reprezentanţilor PDL care recunosc căaceste întrebări la referendum pot fi schimbate. Consilierii democrat-liberaliadmit că se pot formula altfel întrebările. Interesant este că bannerele de lametrou cu întrebările menţionate mai sus au fost retrase de curând, semn că sepregăteşte un alt set de întrebări. În fapt, propunerile esenţiale aduse înLegea Capitalei de PDL se referă la existenţa unui buget unitar prindesfiinţarea primarilor de sector şi alegerea uninominală a consilierilorlocali.

Udrea, ţintanumărul unu

În replică, ceide la Uniunea Social Liberală şi-au axat campania la referendum împotrivaministrului Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, cea care conduce şi filiala PDLBucureşti. Pe corturile şi bannerele instalate de USL, se pune următoareaîntrebare: „Vrei ca Elena Udrea să controleze toţi banii bucureştenilor?”. Seoferă şi două variante de răspuns: „nu” sau „hoţie”. Noua campanie iniţiată decei de la USL o continuă pe cea a Alianţei de Centru Dreapta care aveaurmătorul mesaj: „Apără Capitala de Elena Udrea”. „Partidul NaţionalLiberal apreciază ca necesară şi oportună decizia Primarului General alCapitalei, Sorin Oprescu, de angajare a unor consultări cu primarii de sectoareşi cu liderii grupurilor de consilieri generali, în scopul identificăriisoluţiilor prin care bucureştenii să aibă parte de un referendum local corect,pe data de 19 iunie, şi nu de o mascaradă orchestrată de Elena Udrea şi deconsilierii PD. Susţinem modificarea celor şapte întrebări prin care ElenaUdrea şi executanţii ordinelor sale din Consiliul General insultă inteligenţacetăţenilor Capitalei, într-o tentativă de manipulare grosolană a opiniei publice.Aceste întrebări, care nu au nici o legătură cu esenţa şi efectele aşa-numiteiLegi a Capitalei promovate de PD, trebuie înlocuite cu maximum două întrebăricare să vizeze conţinutul acestui act normativ”, susţine Andrei Chiliman,preşedintele PNL Bucureşti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-09-01

Mai multe imagini:
Legea Capitalei - marea bătălie a verii. USL şi PDL au schimbat strategia pentru Referendum
zoom
Legea Capitalei - marea bătălie a verii. USL şi PDL au schimbat strategia pentru Referendum
zoom
Legea Capitalei - marea bătălie a verii. USL şi PDL au schimbat strategia pentru Referendum
zoom

Legea Capitalei - marea bătălie a verii. USL şi PDL au schimbat strategia pentru Referendum
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TEODOR
10 Mai 2011

Toata aceasta problema cu referendumul,a inceput sa devina obositoare!Nu se ajungea la aceasta stare de lucruri daca PDL ar fi acceptat de la inceput propunerea lui Oprescu ,in ceea ce priveste numarul de intrebari,adica maxim trei!Dar are cu cine sa se inteleaga Oprescu?
Random image