2018-12-15 07:52


Lepădarea lui Crin de Patriciu

 |  21:00
Lepădarea lui Crin de Patriciu

Atacurile dintre Crin Antonescu şi Dinu Patriciu au dat apă la moară mai multor scenarii. Două dintre ele, foarte recente sunt demne de reţinut. Primul: preşedintele Băsescu are în cap să-l nominalizeze premier pe Patriciu. Al doilea: războiul e doar o „regie” a maeştrilor manipulării din PNL, cu scopul de a-l scăpa pe Crin Antonescu de povara „mogulului cel rău”. Indiferent că e sau nu regizată, delimitarea preşedintelui PNL de petrolist e clară. Ziarul „Puterea” a rugat specialiştii în sondaje politice să analizeze ce câştigă şi ce pierde Crin Antonescu în ochii electoratului prin distanţarea de Patriciu.

Vasile Dâncu susţine că prin delimitarea de Dinu Patriciu, preşedintele PNL scapă de eticheta de „marionetă”. „Se ştie că el a fost omul lui Patriciu şi că a fost sponsorizat de el. Ca un viitor posibil preşedinte al României, Antonescu arată astfel că nu e o marionetă în mâinile lui Patriciu, care nu are o imagine tocmai bună”, afirmă Dâncu. În plus, el susţine că prin acest război, liberalii reuşesc să joace la două capete. „Cred că liberalii fac în acest mod un joc dublu. Încearcă să arate că nu şi-au pierdut identitatea de dreapta, în ciuda asocierii cu PSD”, mai spune Dâncu.

Mircea Kivu, sociolog, susţine şi el că dacă şi în prezent Dinu Patriciu are o imagine negativă, disocierea de Antonescu îi face un bine preşedintelui liberal. „Asta a fost una din principalele direcţii de atac ale PDL - faptul că PNL e un partid finanţat şi aflat sub tutela lui Patriciu”, ne-a declarat Kivu.

Sociologii Alfred Bulai şi Alin Teodorescu sunt însă de altă părere. „Nu creşte sau scade în sondaje Antonescu dacă e prieten sau nu cu Patriciu. Nu mai interesează pe nimeni moguli şi alte chestii de-astea”, susţine Bulai. „Tema mogulilor n-a avut efect nici în campania din 2008, nici în aia din 2009. A avut efect în mass-media, dar asupra electoratului nu”, crede Alin Teodorescu. 

Ipoteza lui Preda

Eurodeputatul PDL Cristian Preda a scris pe blogul personal o reacţie la , conform căreia preşedintele Băsescu ar intenţiona să-l nominalizeze premier pe Patriciu. „Crin Antonescu e cel care are nevoie de separarea de Patriciu. Prost văzut în opinia publică, miliardarul e perceput de către penelişti ca o povară (…) au apărut - şi vor mai apărea - zvonuri şi bârfe în care Patriciu e adversarul PNL. (…) Sunt invenţii ale experţilor în comunicare”,

Stelian Tănase a declarat pentru „Puterea” că ipoteza lui Preda e „o nerozie, o analiză de gâgă” şi că războiul dintre Patriciu şi Antonescu e real. „Mie îmi pare rău, pentru că eu sunt prieten cu amândoi. Iar părerea mea e că ar fi bine să se împace, pentru că certurile astea dăunează liberalilor”, ne-a spus el.

Familia Antonescu, bani de la mogul

Pentru a-şi susţine argumentaţia că războiul dintre Antonescu şi Patriciu este real, Stelian Tănase a adus în discuţie faptul că recent, firma petrolistului, Odyssey Communication, a dat în judecată PNL pentru datoriile din perioada campaniei prezidenţiale. Portalul   a scris că suma revendicată este de 600.000 de euro.

Chiar dacă Patriciu are nişte sume bune de recuperat de la PNL, asta nu l-a împiedicat să finanţeze în continuare familia preşedintelui liberal. Ziarul “Puterea” v-a informat în premieră că soţia lui Crin Antonescu, eurodeputata Adina Vălean de la o firmă controlată de petrolist, iar contractul este pe o perioadă nelimitată. Abia foarte recent Patriciu a declarat într-un interviu pentru evz.ro că Adina Vălean nu mai lucrează pentru firma sa.

Citeste si articolul 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-03-15
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...