2017-01-24 17:20


Libanul vrea să se apropie de România

 |  21:00

Michel Suleiman, preşedintele Republicii Libaneze, se află la Bucureşti într-o vizită de două zile. Aceasta este o vizită de răspuns a preşedintelui libanez la vizita făcută la Beirutîn aprilie 2009 de preşedintele Traian Băsescu. Preşedintele Libanului urmează să participe în cursul zilei de azi la Forumul Economic Româno-Libanez care va reuni oameni de afaceri şi reprezentanţi oficiali din ambele ţări la Bucureşti. Forumul acesta îşi propune să creeze noi oportunităţi pentru investitorii din cele două ţări în vederea revigorării colaborării româno-libaneze. La nivelul anului 2010 existau în România 3.500 de firme cu capital libanez, iar exporturile româneşti în Liban au avut o valoare de peste 102 milioane dolari.

Ce cred investitorii libanezi

În rândurile investitorilor libanezi din România există aşteptări mari de la această vizită şi de la acest forum economic. „Ne dorim un mediu de afaceri mai deschis pentru libanezi în România, ca şi pentru investitorii români în Liban”, ne-a declarat omul de afaceri Mohammad Murad, fondatorul lanţului de fast-food Spring Time şi proprietarul lanţului hotelier Phoenicia. „Capitalul românesc poate ajunge în Africa prin intermediul Libanului care poate acţiona ca o platformă în acest sens”, a mai spus Mohammad Murad.

Regretul lui Băsescu

În 2009 preşedintele Traian Băsescu îşi exprima la Beirut regretul că România s-a îndepărtat de partenerii săi tradiţionali din rândul statelor arabe. "Putem vorbi de regret, în sensul că, timp de 20 de ani, am uitat piaţa statelor arabe, ne-am orientat mai ales spre Uniunea Europeană, iar acum regretăm pieţele din Iran, Irak, Kuweit, Siria, Egipt şi Liban, care au fost pieţe tradiţionale pentru România în trecut", a spus Băsescu. Cooperarea bilaterală, în principal pe plan economic, a fost una dintre principalele teme abordate în cadrul vizitei oficiale efectuate de preşedintele Traian Băsescu în Liban, la invitaţia omologului său, Michel Suleiman.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-08-15

TAGURI: liban, romania, traian basescuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image