2019-03-22 08:51


LIBER pentru REFERENDUM! CCR a respins sesizarea OPOZIȚIEI privind modificările votate în Parlament

 |  11:47
LIBER pentru REFERENDUM! CCR a respins sesizarea OPOZIȚIEI privind modificările votate în Parlament

Curtea Constituţională a României a respins, joi, sesizarea privind proiectul de modificare a Legii referendumului, au precizat, pentru Agerpres, surse din CCR.

USR anunţa pe 4 aprilie că, împreună cu PNL şi PMP, va sesiza, din nou, CCR cu privire la neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea şi completarea Legii 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului. În opinia USR, PSD manipulează opinia publică şi foloseşte pretextul iniţiativei cetăţeneşti de modificare a Constituţiei pentru redefinirea familiei ca să adopte un proiect de lege care elimină din prerogativele preşedintelui României. "Textul pe care l-a votat Senatul şi care a fost propus spre adoptare şi în Camera Deputaţilor este, aşa cum a remarcat şi preşedintele României, unul neclar şi elaborat defectuos. Este de neacceptat să votăm astfel de texte în Parlamentul României, pentru că ele vor fi folosite pentru toate referendumurile ce se vor organiza în viitor", explica deputatul USR Stelian Ion. La finalul anului trecut, PNL şi USR au mai sesizat Curtea Constituţională cu privire la acest proiect de lege, care iniţial propunea ca data organizării unui referendum pentru revizuirea Constituţiei să fie stabilită de Guvern. Sesizarea a fost admisă cu unanimitate, iar proiectul s-a întors în Parlament pentru a fi pus în acord cu decizia CCR, după care trimis pentru promulgare la preşedinte, care a solicitat reexaminarea lui. Referendumul naţional cu privire la revizuirea Constituţiei are loc în ultima duminică a perioadei de 30 de zile de la data adoptării în Parlament a actului normativ de revizuire a Legii fundamentale, urmând ca această dată să fie adusă la cunoştinţă publică de către Guvern - a decis Senatul pe 26 martie, respingând cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis. Pe 4 aprilie, cererea de reexaminare a fost respinsă şi de Camera Deputaţilor, care a adoptat actul normativ în forma în care a fost trimis la promulgare. Preşedintele Klaus Iohannis anunţa pe 18 aprilie că nu va promulga Legea referendumului aşa cum a ajuns la Administraţia Prezidenţială, precizând că intenţionează să sesizeze CCR.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-05-03

TAGURI: ccr, constitutional, referendum, opozitie, parlament
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ARăDEAN VINITURă
03 Mai 2018

Dă-i înainte cu tupeu! #PNL# + #USR# aceeaşi mizerie!
LEVST.
04 Mai 2018

lasand la o parte textul cu iohanis (care poate fi adevarat- oricum, el tot nu conteaza!), daca fondul ramane legiferarea casatoriilor homosexuale, atunci aceasta pricina este una dintre acelea struto-camila, adica 1/2 este corect iar 1/2 este impotriva, si iata cum: este foarte corect ca sa se faca un referendum pentru orice, pentru ca - nu-i asa ?- trebuie tinut cont de opinia majoritatii( dar cu parlament de 300 , nu s-a tinut cont!),INSA -prin extensie- tot asa de bine , majoritatea ortodoxa poate cere(si ar castiga), eliminarea din societatea romana a toate celorlalte religii, ba chiar si punerea lor la inchisoare sau executare, etc., pentru ca asa vor ei si sunt majoritatea...De legal este legal(NU?), dar este total imoral, pentru ca , contravine unor norme si mai generale si in intreaga umanitate si chiar intr-o mare parte din timp, anume dreptul individual al fiecarui INDIVID de a-si alege soarta cum vrea el/ ea, recte daca vrea sa fie ortodox sau mormon, casatorit cu o femeie sau cu un alt barbat( sau 2 femei, intre ele)... Concluzia este ca o societate avansata spiritual NU TREBUIE sa aduca in discutie asemenea probleme( "('pana la urma chiar strabunii ziceau " gusturile nu se discuta"), iar oamenii iesiti din tiparul majoritatii nu trebuie rejectati, ci acceptati, mai ales ca ei nu aduc nic-un deserviciu societatii, atata timp cat se duc la munca, platesc taxe, etc.,etc. Iar -nu de putine ori- cei mai inversunati agitatori , impotriva homosexualilor, sunt chiar ei bulangii sau bisexuali, si tocmai pentru acest lucru fac mare taraboi, ca sa-si ascunda propriile purtari...
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...