2019-03-25 03:51


Liberalii, ATAC DUR la Dacian Cioloș: ”Se văd semnele unei dorințe de a candida”

 |  22:45
Liberalii, ATAC DUR la Dacian Cioloș: ”Se văd semnele unei dorințe de a candida”

Liberalii nu au dat uitării refuzul lui Dacian Cioloș de a li se alătura la alegerile trecute, așa că îl taxează acum pentru acțiunile sale politice. Într-o postare pe Facebook, Alina Gorghiu îi reproșează lui Dacian Cioloș că a lăsat PNL să deconteze pentru greșelile guvernului tehnocrat și acum candidează la viitoarele alegeri cu un nou partid.

”Întrebarea momentului după interviul de ieri al dlui Cioloș: dacă privim la tot ce a fost în 2016 găsim argumente destule pentru validarea acțiunilor sale politice de acum? Adică oferta politică din acel moment era insuficientă, așa cum spune domnia sa? Așa s-a ajuns la prezența slabă la vot? Chiar ne va fi mai bine la alegerile din 2019 cu încă un partid politic?

Să nu uităm însă că ritmul politic al anului 2016 a fost dictat de Guvernul condus chiar de el. De exemplu îmi amintesc cum a eșuat proiectul lansat de PNL de a se introduce sistemul de vot în două tururi pentru primari ... care ar fi schimbat decisiv dinamica alegerilor locale. Pe care astăzi îl susține și vrea să îl promoveze împreună cu USR.

Este corect să se spună că pentru reformele începute în 2016 nu a existat sprijin politic de a fi continuate. Dar nu cumva majoritatea parlamentară era a PSD? Partidele nu s-au reformat suficient în 2016? Poate. Dar PNL a avut liste curate 100% iar PSD a rămas cu Dragnea. Se vede diferența?

Iar în acel guvern care a generat ”starea aceea de liniște” erau și câteva figuri politice foarte cunoscute și foarte filo - PSD, ba chiar membri PSD, și după cum se vorbește prin oraș, poate chiar un viitor contracandidat de stânga al dlui Cioloș la alegerile prezidențiale de anul viitor...

Ajungând la vremea campaniei electorale pentru parlamentare, nu a fost oare opțiunea personală a dlui Cioloș de a conduce relația cu PNL de o manieră care, evident că a generat o stare de nesiguranță pentru electoratul de dreapta? Și de a rămâne un Prim Ministru tehnocrat?

În 2016 se vedea mult înainte de alegeri ce riscă România dacă va câștiga PSD alegerile. Și atunci nu era mai bine să fie existat o reacție politică a celor care nu doreau o guvernare condusă de Dragnea chiar atunci, la moment? În 2016?

Iată câteva chestiuni care mă fac să spun că poate, zic poate, după toate acestea, nu a fost corect că până la urmă a rămas la PNL tot decontul pentru acea guvernare. Dar când este vorba despre o candidatură la prezidențiale este prea greu să spui și aceste adevăruri?” se întreabă Alina Gorghiu.

Liderul liberal atrage atenția colegilor săi și asupra ”amenințării” pe care începe să o reprezinte partidul lui Cioloș și candidatura sa la prezidențiale.

”Și așa am ajuns la chestiunea care, de fapt, putea să fie la început. Citesc așadar că dl Dacian Cioloș declară că ”nu înlătură deloc” ipoteza unei candidaturi la alegerile prezidențiale din 2019. Totuși el adaugă și obiectivul pentru 2019: România să aibă un președinte democrat. Foarte corect! Dar mie chiar mi se pare că se văd semnele unei dorințe de a candida. Vom vedea ce va fi, dar cred că este clar că PNL nu trebuie să mai ignore această nouă construcție politică” este mesajul postat de Alina Gorghiu pe Facebook.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-25

TAGURI: pnl, liberali, dacian ciolos, alina ghiorghiu, candidat, alegeri
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


,,VA PLACE BUBOSUL CA MIE DA''
25 Iul 2018

asa spuneai tanteo Acum nu ti ma place?Tanteo ,proaste ma sunteti tu cu maimuta aialalta TzurcanaChiar nu va dati seama la vorbe Spuneai ca iti place Ciolos acum cativa ani Nu te ai intrebat atunci daca si el va place ,daca nu cumva va dispretueste de prosti ce sunteti in frunte cu Sica Tanteo si ailalta proasta luati aminte aici Guritza mai mica deoarece cand vorbiti vi se afiseaza instat prostia si nu e bineAsa nu mai prindeti posturi in parlament nici tu nici babuina
ANONIM
26 Iul 2018

NOI ROMANIi NEIMPLICATI, DUPA 1989, IN CONDUCEREA POLITICA A STATULUI, DAR CARE AM SUPORTAT FARA SA EMIGRAM DEZAMAGIRI, UMILIRE, PAGUBIRE MATERIALA LA NIVEL NATIONAL, DEFAIMAREA SI TRADAREA NEAMULUI ROMANESC SOLICITAM ABOLIREA IN REGIM DE URGENTA A CLASEI POLITICE FORMATA DIN POLITRUCI , A DEMOCRATIEI MIMATE SI A CAPITALISMULUI SALBATIC DE CUMETRIE.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...