2018-12-17 02:44


Liberalii cedează: renunţă la anticipate şi vor premier tehnocrat

 |  20:31
Liberalii cedează: renunţă la anticipate şi vor premier tehnocrat

După ce au mers pe varianta alegerilor anticipate la prima rundă de consultări cu preşedintele Iohannis, liberalii se mulţumesc şi cu un premier tehnocrat.

"După demisia Guvernului PSD, am făcut toate analizele posibile. Orice variantă politică de construcție instituțională, vehiculată în spațiul public după demisia Guvernului, are avantajele și dezavantajele ei.

Prima opțiune a PNL au reprezentat-o alegerile anticipate. Celelalte partide nu au susținut, însă, această variantă. Nu am fugit de răspunderea unui Cabinet politic, susținut de PNL. Din păcate, o variantă politică nu ar fi avut suficientă susținere publică. Cel mai mare rău pe care l-a făcut societății regimul Băsescu-Ponta, în ultimii 10 ani, a fost decredibilizarea întregii clase politice. Nu, nu suntem toți la fel. PNL are respect față de instituții, față de libertate și democrație. Mai sunt pași de făcut pentru a ne schimba în bine, dar avem bună credință. Vom accelera reformele în interiorul PNL, astfel încât la următoarele alegeri să generăm un vot pozitiv, în acord cu solicitările publice.

Suntem de acord cu varianta unui cabinet tehnocrat, propusă de Președintele Iohannis. Președintele este personalitatea publică ce are cea mai mare credibilitate și este garantul independenței politice. Vom cere Premierului tehnocrat care va fi desemnat un program clar de reforme și priorități: depolitizarea și eficientizarea administrației, reforma în educație și sănătate, legislația anti-traseism – reglementarea care se impune în urma ordonanței 55, alegerea primarilor în două tururi, simplificarea și transparentizarea procedurii de ridicare a imunității parlamentarilor, un buget pro-investiții și dezvoltare, recuperarea prejudiciilor din dosare, guvernanța corporativă.

Insistăm asupra depolitizării deoarece există riscul ca PSD să exercite, de facto, în continuare guvernarea, prin structurile politizate din teritoriu, cu unicul scop de a discredita acțiunile de reformă ale Președintelui.

L-am asigurat pe Președinte că îi suntem alături și ne vom lupta ca soluțiile propuse să aibă succes. Proiectele Președintelui și ale PNL au același resort: binele României." a scris pe Facebook Alina Gorghiu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-09

TAGURI: iohannis, liberali, premier tehnocrat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...