2019-04-25 23:03


Liberalii fac PRESIUNI asupra lui Victor Ciorbea. Îi cer să atace la CCR taxa pe lăcomie

 |  17:43
Liberalii fac PRESIUNI asupra lui Victor Ciorbea. Îi cer să atace la CCR taxa pe lăcomie

PNL va înainta o acțiune în instanță împotriva Avocatului Poporului pentru a-l obliga să sesizeze OUG privind măsurile fiscale la Curtea Constituțională, a anunțat Ludovic Orban marți. El a mai spus că va cere Curții Constituționale să oblige Avocatul Poporului să ceară control de constituționalitate prealabil în cazul ordonanțelor de urgență, potrivit Mediafax.

"Am luat decizia în Biroul Executiv de a finaliza până la sfârșitul săptămânii viitoare o acțiune în contencios împotriva Avocatului Poporului pentru a-l obliga să atace această OUG (114/2018 privind implementarea unor măsuri fiscale) la CCR. De asemenea intenționăm în cursul acestei acțiuni pe care o declanșăm în contenciosul administrativ să invocăm o excepție de neconstituționalitate privitoare la legea Avocatului Poporului, astfel încât să determinăm CCR să se pronunțe asupra obligativității Avocatului Poporului de a declanșa controlul de constituționalitate prealabil în cazul OUG emise de Guvern deoarece în așezământul constituțional actual singura instituție care poate declanșa acest control este Avocatul Poporului, iar până astăzi Avocatul Poporului a refuzat sistematic să declanșeze acest control de constituționalitate", a declarat liderul PNL.Ludovic Orban a precizat că excepția de neconstituționalitate pe care PNL o va invoca în timpul procesului va determina CCR să analizeze atribuția Avocatului Poporului de a sesiza Curtea cu privire la Ordonanțele de urgență."Noi am sesizat Avocatul Poporului, care fundamentat, cu argumente, arătând care sunt criticile noastre de neconstituționalitate legate de conținutul acestei OUG, să sesizeze CCR În paralel înaintăm o acțiune în instanță, care să oblige Avocatul Poporului să sesizeze CCR și de asemenea intenționăm în cursul acestui proces, că se pot invoca excepții de neconstituționalitate pe parcursul proceselor, să invocăm o excepție de neconstituționalitate care să determine CCR să se pronunțe asupra modului de interpretare a acestui atribut al Avocatului Poporului, care este singura instituție care poate declanșa controlul de constituționalitate prealabil în cazul OUG adoptate de Guvern. De asemenea am solicitat în cazul OUG 114, în cadrul sesiunii extraordinare să fie inclusă pe ordinea de zi, să fie dezbătută în procedură de urgență, astfel încât fie să o respingem, fie în cazul în care nu reușim respingerea ei să o putem ataca la CCR ca și grup parlamentar al PNL", a adăugat Orban.Liberalii au solicitat, vineri, Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională a României (CCR) referitor la ordonanţă de urgenţă adoptată de Guvern care prevede introducerea unor măsuri fiscale, printre care şi "taxa pe lăcomie" pentru bănci.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2019-01-08

TAGURI: pnl, avocatul poporului, ccr, taxa pe lacomie, victor ciorbea
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ALT DEMENT ÎNSEMNAT
08 Ian 2019

CARE NU VREA SĂ PLECE DIN FAȚA CAȘCAVALULUI! ARZĂ-V-AR FOCU DE LEPRE! MÂNCĂTORI DE BANI ȘI DE RESURSE PE SPATELE UNUI POPOR ÎNDOBITOCIT ȘI ÎNDATORAT DIN PRICINA VOASTRĂ! HUOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!! ROMÂNIA S-A TRANSFORMAT ÎN LEPROZERIE! NUMAI OAMENI ÎNSEMNAȚI, BUBOȘI...PE CHELIE ȘI PE CREIER! DAR...MAI ALES VÂNDUȚI STRĂINILOR!
ANONIM
09 Ian 2019

Nu ,sigur nu ! Sica si ai lui nu vor sa fie atinse bancile care fac camatarie in Romania Ei vor ca noi romanii sa fim sclavii strainilor ,sa ne ia si pielea de pe noi Adeptii burgheziei lacome ,LIBERALII acestia asa s au purtat mereu cu poporul acesta pe care l au haituit si ucis cu tunurile inca de la 1907Au ucis impreuna cu mentorul lor sasalaul tinerii de la COLECTIV fara nicio retinere si fara niciun regret Criminalii!
Random imageUltimele stiri


STARBAG