2018-05-24 07:11


Liberalii, PROPUNERE îndrăzneață: Condamnații definitiv să nu mai poată CANDIDA la președinție

 |  19:16
Liberalii, PROPUNERE îndrăzneață: Condamnații definitiv să nu mai poată CANDIDA la președinție

Persoanele condamnate definitiv ar putea avea interdicţie să candideze la alegerile prezidenţiale şi parlamentare. Acest lucru s-ar întâmpla dacă o iniţiativă a senatorului PNL, Alina Gorghiu ar primi votul colegilor parlamentari. Printre cei vizaţi de proiectul legislativ se numără Liviu Dragnea, cel care a suferit o condamnare la doi ani cu suspendare în dosarul „Referendumul”.

Alina Gorghiu susţine că ideea i-a venit după ce Curtea Constituţională a respins contestaţia depusă de Avocatului Poporului pentru legea care interzice condamnaţilor să poată avea funcţii în Guvern.

Alina Gorghiu, senator PNL: Un om condamnat definitiv nu ar trebui să fie etalon sau model pentru nimeni în societatea românească, motiv pentru care nu are ce căuta într-o funcţie de demnitate publică. Nu vreau să vorbesc deloc despre domnul Dragnea pentru că nu îi dedic proiecte legislative.

Liderii liberali susţin proiectul, chiar dacă admit că ar putea avea probleme de constituţionalitate. Şi chiar dacă alţi colegi parlamentari văd demersul ca pe o inişiativă pur populistă.

Pentru acest proiect de lege, Senatul este prima camera sesizată.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-05-19

TAGURI: proiect, lege, liberali, condamnati definitiv, candidatura, presedentie

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
19 Mai 2017

Eu as vrea sa votam personaje celebre.....CaRLOS SACALUL......POL-POT............EL CHAPO GUZMAN....etcetera....sa se inscrie toti la presedintie
Random imageUltimele stiriApa Nova