2019-01-23 19:05


LIBERALII trag un semnal de ALARMĂ: „La rectificarea din august, Guvernul va tăia masiv bani de la EDUCAȚIE!”

 |  10:48
LIBERALII trag un semnal de ALARMĂ: „La rectificarea din august, Guvernul va tăia masiv bani de la EDUCAȚIE!”

Prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal (PNL), deputata Raluca Turcan, afirmă că universitățile vor rămâne fără fonduri la rectificarea bugetară din august și nu vor putea cheltui banii din veniturile proprii fără aprobarea Ministerului Educației, iar UEFISCDI, instituția care garantează calitatea managementului în învățământul superior, cercetare, dezvoltare și inovare, va fi trecută în subordinea Ministerului Cercetării, informează Agerpres.

"Rectificarea bugetară anunțată pentru luna august va tăia masiv bani de la Ministerul Educației. Astfel, majoritatea universităților vor rămâne fără bani pentru burse, salarii și cercetare. În plus, universitățile care au bani din venituri proprii nu îi vor putea cheltui fără aprobare de la minister. O aberație! (...) Aici se vede fățărnicia Guvernelor PSD: cresc cheltuielile universităților în timp ce le taie din venituri. În plus, le blochează și propriile fonduri", susține Raluca Turcan, într-o postare publicată duminică pe Facebook.

Prim-vicepreședintele PNL semnalează că "mai există un pericol", și anume că președintele PSD, Liviu Dragnea, va convoca Camera Deputaților în sesiune extraordinară în perioada 2-4 august și este posibil să fie aprobată o Ordonanță de Urgență care să mute UEFISCDI din subordinea Ministerului Educației în cea a Ministerului Cercetării.

"Acest lucru ar însemna că UEFISCDI nu va mai putea face nimic pe învățământul superior, se vor pierde finanțări, vor dispărea platforme de genul Registrului Matricol Unic sau se va ajunge chiar la desființarea Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Superior. Prin astfel de intenții ascunse, Ministerul Educației își va desăvârși opera de distrugere a învățământului superior performant", precizează Raluca Turcan.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-30

TAGURI: alarma, liberal, raluca turcan, educatie, guvern, psd, bani, rectificare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


GOGU
30 Iul 2017

BABUINO.. ...iti este frica ca ramai fără bani de salariu ??? Asa ai învătat la moscova ???
MAK
31 Iul 2017

Cucoană, de câte ori deschizi pliscul, doar prostii debitezi.
Random imageUltimele stiri

loading...