2019-03-26 12:38


Lider ALDE : Nu se mai impune suspendarea preşedintelui Iohannis după revocarea lui Kovesi

 |  18:15
Lider ALDE : Nu se mai impune suspendarea preşedintelui Iohannis după revocarea lui Kovesi

Vicepreşedintele ALDE Andrei Gerea a declarat marţi că din punctul lui de vedere nu se mai impune acum suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis după ce acesta a semnat decretul de revocare a Laurei Codruta Kovesi în funcţia de procuror şef al DNA, informează Agerpres.

"Noi în ALDE nu am discutat de suspendarea preşedintelui, decât acesta legat de refuzul de a semna decretul de revocare a doamnei Kovesi din fruntea DNA. Alte subiecte legate de suspendare nu au fost discutate, rămân însă subiectele legate de respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, rămân subiectele legate de tot ceea ce s-a întâmplat în Justiţia din România.(...) Din punctul meu de vedere, nu se mai impune acum o suspendare a preşedintelui, dar nu este o discuţie făcută în cadrul ALDE, în cadrul coaliţiei, pot exista argumente pro şi pot exista argumente contra", a spus Gerea la Palatul Parlamentului.

Gerea a adăugat că subiectele politice care există în acest moment se vor discuta în coaliţie, cu argumente pro şi contra, apoi vor fi luate măsurile care se impun.

"Eu cred că o discuţie politică, aşa cum au declarat şi cei din PSD, poate fi făcută, dar ca şi proceduri, din punctul meu de vedere, cred că nu se pune problema ca în această vară să mai vorbim de vreo suspendare", a completat Gerea.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcţie a şefei DNA, Laura Kovesi, a anunţat luni dimineaţă purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi. Decretul a fost publicat în Monitorul Oficial.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat luni că decizia lui Klaus Iohannis de a semna decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din fruntea DNA nu va opri discuţiile despre suspendarea acestuia din funcţia de preşedinte.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-10

TAGURI: alde, lider alde, suspendare presedinte, kovesi,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
10 Iul 2018

POLITICA STATULUI TREBUIE FACUTA DE CATRE MERITOCRATI SI NU DE CATRE KKTI. ORI IN ROMANIA POLITICA ESTE PROST CROITA KKTI CONDUC IN LOC SA PUTA IAR CONDUCATORI ADEVARATI NU POT CONDUCE DE KKTI.
@ANONIM
11 Iul 2018

si cine at fi in conducator adeVARAT ? TU ?
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...