2017-01-21 15:25

POLITICA


Liderul extremei drepte, mai popular decât Srakozy

 |  18:43
Liderul extremei drepte, mai popular decât Srakozy

Popularitateapreşedintelui francez continuă să se prăbuşească. Liderul extremei drepte, Marine Le Pen ar obţine ovictorie fără precedent în primul tur de scrutin în cazul în care francezii armerge în prezent la urne pentru alegerea preşedintelui. Franţa va vota pentruprezidenţiale anul viitor în mai, dar rezultatele studiului, publicat pe bazaunui sondaj de opinie de către Institutul Harris, au venit într-un moment încare popularitatea lui Sarkozy continuă să se prăbuşească.

MarineLe Pen, fiica liderului istoric al extremei-drepte franceze, ar câştiga primultur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Franţa cu 23% din intenţiile devot, dacă scrutinul ar avea loc în prezent. Eal-ar devansa pepreşedintele Nicolas Sarkozy care, pentru a intra în al doilea tur de scrutin,va trebui să lupte cu socialista Martine Aubry. Ambii sunt creditaţi cu 21% dinvoturi. Dacă primul tur de scrutin se va desfăşura duminica viitoare, scenariuldin 21 aprilie 2002 ar fi chiar depăşit, scrie Le Parisien, atunci când tatăllui Marine Le Pen, Jean-Marie Le Pen, fondatorul Frontului Naţional-partidul de extremă-dreapta din Franţa -a intrat, însă de pepoziţia a doua, în turul al doilea de scrutin al prezidenţialelor, alături deJacques Chirac, reuşind să-l devanseze pe premierul socialist Lionel Jospin.Este pentru prima dată când un sondaj nu numai că oplasează în turul doipentru alegerile prezidenţiale penoua şefă aFrontului Naţional, darşi în fruntea preferinţelor electoratului, după ce a preluat conducerea de latatăl ei la mijlocul lunii ianuarie şi şi-a anunţat intenţiile de a merge încursa pentru Elysee.

Cutoate acestea, partidul lui Sarkozy nu vede bună o astfel de mişcare,considerând că actualul preşedintele este singurul îndreptăţit pentru cea maiînaltă funcţie în stat din partea dreptei,avertizând că orice altă candidatură ar diviza dreapta şi ar da prilej stângiisă se replieze mai bine.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-03-26Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image