2016-12-03 04:30

POLITICA


Limbajele ameninţate, salvate de tehnologie

 |  17:57
Limbajele ameninţate, salvate de tehnologie

Reţelele de socializare precum Facebook sau site-urile new media ca YouTube pot să contribuie la conservarea limbilor ameninţate cu dispariţia, potrivit unui studiu al unei echipe de cercetători, anunţă BBC.

Mai mult de jumătate din cele 7.000 de limbi care se vorbesc în prezent pe Pământ sunt ameninţate cu dispariţia până la sfârşitul acestui secol. Chiar dacă globalizarea este considerată „vinovată” pentru ameninţările privind dispariţia unor limbi vechi, noile tehnologii ar putea să ofere şi reversul medaliei.

Spre exemplu, triburile de amerindieni din America de Nord pot folosi reţelele sociale în limba lor nativă, pentru a păstra în rândul tinerilor interesul de a folosi propriul limbaj. De asemenea, populaţia nomadă Tuvan, care trăieşte în Siberia şi Mongolia, poate beneficia de o aplicaţie vocală pe iPhone pentru pronunţarea corectă a cuvintelor în această limbă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-05-14

TAGURI: Limbaj, amenintare, tehnologie, FacebookComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Facebook ar lucra la o „unealtă” de cenzură „made in China” Compania Facebook ar lucra la o unealtă capabilă să cenzureze conținutul publicat pe rețeaua... 23 Noi 2016 | (0)
Google și Facebook își dau mâna pentru a preveni știrile false Alphabet Inc's Google și Facebook Inc au anunțat luni măsuri ce vizează stoparea răspândirii... 15 Noi 2016 | (1)