2018-12-16 05:43


Livia Stanciu: Politicienii îşi doresc o justiţie controlată

 |  14:36
Livia Stanciu: Politicienii îşi doresc o justiţie controlată

Președintele ÎCCJ, Livia Stanciu, a declarat, miercuri, că încă mai există politicieni care își doresc o justiție controlată, context în care a pledat pentru unitatea celor din sistem împotriva fenomenului.

"Nu trebuie să ne lase indiferenți, dimpotrivă, probabil că sigur mai există încă politicieni care își doresc o justiție controlată și atunci noi trebuie, aici, cu toții, să facem un front comun împotriva unui astfel de fenomen. Știm foarte bine că presiuni asupra justiției se pot face nu numai prin acele vorbe, prin atacurile la adresa magistraților, ci și chiar prin încercări de modificarea a unor legi de organizare și funcționare a sistemului judiciar. Atunci, cu atât mai mult trebuie ca întreg sistemul judiciar cu privire la aceste aspecte să adopte o atitudine extrem de responsabilă vizavi de modalitatea în care regândim modificarea unor dispoziții din aceste legi", a afirmat șefa ÎCCJ, în ședința CSM, potrivit Agerpres. 

Livia Stanciu a mai spus că Raportul de activitate al Consiliului a evidențiat că atât CSM în integralitatea sa cât și sistemul judiciar în ansamblu au continuat trendul pozitiv.

"(...) Justiția, sistemul judiciar, a arătat, eu spun că a dovedit într-o foarte mare măsură, că dorește să impună respectarea legii la nivel național (...) că își dorește ca România să ajungă un stat onorabil la nivelul standardelor europene. Cu toate acestea (...), din păcate, corelativ am asistat și încă mai asistăm la atacuri dure, de multe ori extrem de dure, la adresa magistraților — procurori sau judecători, care au instrumentat dosare extrem de importante, atacuri prin care nu s-a urmărit altceva decât decredibilizarea acelor magistrați, decredibilizarea activității profesioniste desfășurate de către acei colegi, pentru a se pune eventual sub semnul întrebării onestitatea sau corectitudinea acelor colegi", a explicat preşedinţa ÎCCJ, Livia Stanciu. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-06

TAGURI: livia stanciu, politician, doreste, justitie, controlata
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


RONI
06 Ian 2016

ce tupeu are tata asta,de ce nu recunosti ca primesti ordine de la basescu ,esti sluga lui.explicati cum judecatorii spagari si de fapt ordinar,acesti,,speciali,,fara motiv,deci cum judecatorii elibereaza hotii romaniei si ii pun in bataie de joc cica arest la domiciliu:furi 136 mil de euro si stai acasa va dati seama ce judecatori spagari sunt in sistem.aia care au dat foc la colextiv in libertate pe spaga,oamenii lui basescu care au furat la greu toti in libertate.exista probe ascunse de jigodiile de la parchete si sri,ca tu executi ordine .voi ati distrus romania prin sentintele in bataie de joc si prin prelungirea fara motiv a proceselor.va justificati banii fara numar luati de la buget si pensiile ,,speciale,,?livia stancu de ce nu spui ca in suedia de exemplu,judecatorul sau procurorul nu are un statut special fata de un inginer sau doctor de exemplu.terminati dle ciolos cu pensiile speciale fara justificare printr-o ordonanta de urgenta.si atunci o sa vedeti ca o sa aveti bani si pentru sanatate si pentru pensii.
MARIANA
06 Ian 2016

Merita testat! De ce merita sa testezi si tu acest sistem prin care sa ajungi mai usor la castiguri suplimentare? Pentru ca activitatea e foarte simpla, o desfasori in timpul liber si nu ai nicio obligatie. Nici macar nu trebuie sa recrutezi oameni. Totul e mai usor decat crezi! Iti trimit mai multe informatii dupa ce imi ceri detalii la adresa de email: mariana.mitru@gmail.com
Random imageUltimele stiri


loading...