2018-11-19 21:59


Liviu Dragnea: Nu ne putem bate joc de salarizarea sistemului bugetar din România

 |  07:35
Liviu Dragnea: Nu ne putem bate joc de salarizarea sistemului bugetar din România

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat, luni seara, referitor la HG privind înființarea registrului public de salarizare, că „nu ne putem bate joc de salarizarea sistemului bugetar din România”. Acesta a ţinut să precizeze că Guvernul a atacat în mod electoral la CCR legea inițiată de PSD referitoarea la mărirea salarială de 15 %, iar acum propune o lege cu puțin timp înainte de alegerile parlamentare.

"Mergem și votăm de mâine ca să fim siguri și ne vine după aia legea. Noi nu suntem orgolioși, numai că nu ne putem bate joc de salarizarea sistemului bugetar din România. Cine-i mai crede? Ei au atacat la Curtea Constituțională o lege prin care se măresc cu 15% salariile", a afirmat Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

Liderul social-democrat a mai spus că, înainte de a fi votat premier în Parlament, Dacian Cioloș a mers în fața Comitetului Executiv Național al PSD şi s-ar fi angajat că guvernul va veni cu legea salarizării în Parlament până la 1 martie 2016.

"I-am spus în acel cadru că va primi votul nostru dacă se angajează ca ceea ce noi adoptasem deja în guvern, până să plece guvernul Ponta, va fi respectat. El a zis 'Da'. Am discutat despre legea salarizării și i-am spus că este un proiect de lege lăsat acolo, că îl pot completa, dar să vină cu el până în primăvară în Parlament, ca să poată să intre în vigoare de la 1 iulie 2016, așa stabilisem. Se angajase la asta. Noi avem 'Cartea neagră' a guvernării tehnocrate pe care o să o prezentăm curând și acolo stabiliseră ca termen în 1 martie 2016 să vină cu această lege în Parlament. Și-au asumat în fața noastră. Nu au venit cu asta, acuma este o acțiune pur electorală, au atacat la CCR legea de mărire cu 15 %, având va principal argument că nu se poate opera o mărire de salarii cu 6 luni înainte de terminarea mandatului unui guvern. Și ei vin acum să propună o lege cu 3 zile înainte de alegeri sau cu o săptămână înainte de alegeri", a afirmat liderul PSD.

Liviu Dragnea a mai spus că Dacian Cioloş "implică guvernul în acțiuni electorale în folosul celor de la PNL".

"Se reașează tot sistemul public din România, cum să votezi o asemenea lege în două zile? Eu știu ce s-a întâmplat: cei de la PNL l-au presat pe Cioloș, Cioloș l-a presat pe Pâslaru, eu știu din interior: 'Dom'le, ieși cu ceva ca să reparăm puțin prostia pe care am făcut-o — să atacăm la Curte legea cu cele 15% creșteri'. De ce au atacat-o? Au atacat-o pentru că au spus că există legea răspunderii fiscal bugetare care spune că cu 6 luni înainte de terminarea mandatului guvernului nu se mai pot adopta actele normative prin care se măresc salariile. Păi, dacă au atacat-o pentru asta, cum vii cu o săptămână înainte să se termine mandatul guvernului? (...) În momentul ăsta suntem în situația în care e un guvern care a mințit, un guvern care, mă rog, nu știu cât de corecte sunt acțiunile pe care le face, pentru că implică guvernul și ministerele în niște acțiuni electorale în folosul celor de la PNL", a completat Liviu Dragnea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-22

TAGURI: liviu dragnea, nu, poate, bate, joc, salarizare, sistem, bugetar, romania
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


JEG
22 Noi 2016

Jegule aveti salarii so pensii nesimtite/cei care muncesc in private si via platesc pe voi jeguri rusesti. Psd/usl.mars in. Closetul istoriei
ANONIM
22 Noi 2016

Remarcati ca guvernul a inceput iarasi se se imprumute "in contulmdatoriei externe", in aceste vremuri nefiind capabili sa mai contribuie la diminuarea datoriei externe pe fondul cresterilor salariale din sectorul bugetar si a unor i prumuturi la dobanzi destul de mici, pentru rambursarea imprumuturilor externe anterioare ? Pai la ce dobanzi sa se i prumute viitoarele guverne pentru a mai fi capabile sa ramburseze actuala datorie externa facuta pentru functionarea statului, daca la actualele dobanzi pe care le ofera "bancherii international" statului roman ,datoria externa a statului roman a inceput sa creasca iarasi ? Remarcati totusi ca guvernul ar fi promovat in dezbaterea parlamentului o alta lege a salarizarii in domeniul bugetar, asa dupa cu informeaza mass-media ? Considerati ca viitorul guvern ar fi necesar sa promoveze si o alta "organigrama a statului" in dezbaterea parlamentului ? Denremarcat si ca guvernul ar fi promovat si o alta lege a redeventelor ?
ANONIM
22 Noi 2016

Considerati ca politicienii care isi propun sa preia guvernarea ar trebui intrebati in campania electorala cum isi propun sa diminueze si sa ramburseze datoria externa angajata de guvernarile anterioare ?
CONSTANTIN
22 Noi 2016

INFRACTORUL NOTORIU DOVEDIT ARE TUPEUL SA MAI VORBEASCA DESPRE SALARII ? CAT A FOST PSD LA GUVERNARE DE CE NU A FACUT LEGEA SALARIZARII UNITARE A BUGETARILOR ? ASTEPT CONDAMNAREA IN URMATORUL DOSAR PE ROL CA SA SCAPAM DEFINITIV DE GUNOIUL ASTA ABJECT !
ANONIM
22 Noi 2016

Desi SPD -ul domnului Dragnea isi doreste stat socialist in conditii de economie de piata, remarcati totusi ca nu se ocupa de rentabilizarea sectorului public care sa asigurea functionarea unui stat socialist si nici responsabilitati cu referire la gestionarea eficienta a sectorului public nu isi asuma ? Considerati ca domnul Dragnea si SPD-ul condus de dumnealui urmaresc sa desfasoare o campanie electorala pe baza de slogane electorale ,neprezentand masuri concrete sustinute de "realitatile economice" ?
ANONIM
22 Noi 2016

Dupa alte publicatii guvernul nu ar fi inintat legea unica a salarizrii la parlament , ci ar depune-o in decembrie, parand a fi totusi cam "populista", dupa cum comenteaza cei care ar fi citit-o , in conditiile in care resursele de finantare ar fi cele anterioare ?
CONDAMNATUL
22 Noi 2016

CONDAMNATUL BOLSEVICO -STALINISTO -PESEDIST SEF MARE PESTE JUDETUL FARA LIBRARII TELEORMAN SI-A CREEAT O MASA DE INCULTI ,ANALFABETI SI O PARTE A PENSIONARILOR NOSTALGICI DUPA COMUNISM CARE-I ADUC VOTURI SI CARE PRIN VOTUL LOR DEVIN COMPLICI AI HOTIEI SI CORUPTIEI. TOTI ACESTI INDIVIZI SUNT O FRANA PENTRU ROMANIA.SISTEMUL PRIVAT A FOST DISTRUS PSD INCURAJAND AJUTOARE SOCIALE NEMUNCA SI INGRASAND BUGETARII ADUCATORI DE VOTURI SI COMPLICI AI CORUPTIEI.
Random imageUltimele stiri


loading...