2017-01-18 10:04

POLITICA


Liviu Dragnea: Platforma România 100 este un plagiat

 |  13:05
Liviu Dragnea: Platforma România 100 este un plagiat

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că Platforma România 100, lansată de premierul Dacian Cioloș, este "o listă de iluzii" şi „un plagiat”.

"Am citit documentul ăla. În opinia mea este o listă de iluzii. M-aș fi așteptat să iasă un astfel de document de la un ONG respectabil, nu de la un guvern care este în funcțiune. Dar, dincolo de asta, ei vorbesc, ca de obicei folosesc vorbe meșteșugite. Este o mare diferență între ceea ce spun și ceea ce fac. Eu am în continuare niște întrebări: de ce nu ieftinesc prețul la medicamente, de ce trebuie să plătească statul român 11 milioane de euro pentru "Cumințenia Pământului", de ce a trebuit România să piardă miliarde de lei pentru că nu s-au absorbit fonduri europene, adică zero absorbție fonduri europene, și de ce ei văd inundațiile de la televizor și când oamenii se chinuie să scoată alți oameni din ape ei fac tot felul de recepții pe la Palatul Victoria", a precizat Liviu Dragnea la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Preşedintele PSD a mai spus că s-ar fi așteptat ca documentul lansat de Dacian Cioloş "să fie totuși original".

"L-am văzut pe Dacian Cioloș și pe președinte foarte nervoși pe legea prin care se stabilește cum se analizează acuzațiile de plagiat, dar ăsta este un document în care au plagiat. 'România 100' este un concept aprobat de guvernarea noastră, în 2014, prin hotărâre de guvern. Este document oficial. Nici măcar pentru titlu nu au reușit să aibă o idee originală. (...) Ceea ce fac ei — enunță niște iluzii, în condițiile în care sunt la guvernare și ne spun cam ce ar dori să se întâmple. Numai că nu răspund la întrebările esențiale — de ce n-au făcut lucrurile astea într-un an de zile. (...) Ei una spun și alta fac", a completat Liviu Dragnea.

Liderul social-democrat susţine că românii "nu vor merge din nou să voteze niște iluzii".

"După părerea mea este o încercare eșuată de a masca faptul că cei pentru care muncește Dacian Cioloș, că nu muncește pentru români, să acopere faptul că celelalte două partide care îl susțin n-au un program de guvernare, să încerce să mute discuția pe iluzii pe care le-au definit sau le-au denumit principii. Am văzut acolo că era preocupat de riscul ca după alegeri să ajungă în conducerea țării oameni cercetați penal sau condamnați penal. E corect că aibă această îngrijorare domnul Dacian Cioloș pentru că, chiar dacă acum unii dintre ei trăiesc cu impresia că sunt protejați, la un moment dat un procuror, nu știu cine, va rupe lanțul de iubire și va începe să pună întrebări. (...) Am asistat luni de zile la o campanie personală pentru "Cumințenia Pământului", în condițiile în care aici se vorbește despre o sumă uriașă, de 11 milioane de euro, despre care nimeni nu știe cum a fost negociată. Toate informațiile care conduc până acum, pentru că a fost un proces total netransparent, ne spun că negocierile nu au respectat procedurile legale", a susţinut Liviu Dragnea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-18

TAGURI: liviu dragnea, platforma, romania, 100, plagiatComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image