2018-12-12 01:05


Liviu Dragnea vorbește deschis despre SUSPENDAREA președintelui Iohannis

 |  18:11
Liviu Dragnea vorbește deschis despre SUSPENDAREA președintelui Iohannis

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a susținut că nu se pune problema demarării procedurii de suspendare a șefului statului, în cazul în care Klaus Iohannis refuză propunerea de revocare a Laurei Codruța Kovesi, propunere formulată de ministrul Tudorel Toader.

„Luați în considerare suspendarea președintelui în cazul în care refuză revocarea Laurei Codruța Kovesi?”, a fost întrebat președintele PSD, la Parlament. „Categoric, nu luăm în calcul suspendarea președintelui. Orice discuție pe această temă în care este implicat PSD este falsă”, a răspuns Liviu Dragnea.

Acesta a refuzat, însă, să spună dacă social-democrații ar putea sesiza Curtea Constituțională cu privire la un conflict juridic de natură constituțională ce ar putea fi iscat de refuzul președintelui Klaus Iohannis.

„Am spus mai devreme că eu nu sunt specialist în Constituție (...). PSD nu poate contesta la CCR o decizie sau indecizie a președintelui”, a declarat Dragnea. Răspunsul acestuia nu este, totuși, tocmai corect, deoarece președinții celor două Camere au posibilitatea de a sesiza CCR pe un conflict juridic.

Referitor la declarația de vineri a președintelui Klaus Iohannis, potrivit căreia „este o chestiune de oportunitate politică” revocarea sau nu a șefei DNA, Liviu Dragnea a spus că ar fi „o observație greșită”. „Cred că președintele a făcut o observație greșită. Nu pot fi de acord cu politizarea acestei proceduri. Ori a vrut să spună altceva, ori nu, dar nu sunt de acord cu această afirmație”, a spus liderul PSD.

Dragnea a mai arătat că social-democrații își vor „spune un punct de vedere” după ce „președintele va anunța ce intenționează să facă”. „Așa cum am spus mai demult, nu vreau să influențez nici o eventuală decizie sau propunere a ministrului Justiției, înainte de a face anunțul de care vorbea de anul trecut, nici nu vreau să influențez o eventuală decizie, într-un fel sau altul, a președintelui României”, a declarat liderul social-democrat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-02-26

TAGURI: psd, liviu dragnea, suspendare, klaus iohannis, revocare, kovesi
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


RO STAT MAFIOT
26 Feb 2018

Coruptia (imoralitatea, necinstea) dezvoltata in ultimii 28 de ani afecteaza cvasi – totalitatea domeniilor sociale si in ultima instanta pe cetatean, de la ale carui drepturi si interese fundamentale porneste insusi conceptul de securitate nationala. Lupta impotriva coruptiei si a criminalitatii organizate trebuie sa constituie problema centrala a institutiilor fundamentale ale statului, care au competenta in domeniu deoarece dupa 28 ani de la evenimentele istorice, din decembrie 1989, cind a fost marcat momentul trecerii de la COMUNISMUL – STALINIST la LIBERTATE – DISCRETIONARA, societatea romaneasca a ajuns la stadiul de IMORALITATE NATIONALA. Sub forma unei ecuatii coruptia se poate exprima astfel; CORUPTIE = MONOPOL + PUTERE DE DECIZIE – OBLIGATIA DE A DA SOCOTEALA cuiva. Coruptia reprezinta un factor de injustete sociala care intretine si amplifica saracia, afectind, grav dezvoltarea economica singura sursa de securitate credibila si temeinica. Sumele de bani si foloasele care fac obiectul mitei, sau altor infractiuni de coruptie ori crimei organizate sunt scoase din circuitul economic normal si au o destinatie oculta, reprezentind venituri ilicite din care o parte sunt spalate iar alta contribuie la amplificarea flagelului si la cresterea riscului de securitate nationala si de pierdere a suveranitatii tarii. CONSOLIDAREA CONTINUA A RELAŢIILOR DINTRE CRIMINALITATEA ORGANIZATA SI CORUPTIE explica legatura puternica existenta intre infractiunile scop si infractiunile mijloc. Astfel, de cele mai multe ori, structurile criminalitatii organizate utilizeaza coruptia ca un mijloc de asigurare a protectiei si promovare a activitatilor ilicite, ascunderea sumelor de bani, provenite din aceste delicte, se face prin ingenioase inginerii financiare si prin asa zisele metode de spalare a banilor folosindu-se de “cartitile” din sistemul judiciar si serviciile secrete. Actele de coruptiei si de crima organizata au impact direct asupra dezvoltar
RO STAT MAFIOT
26 Feb 2018

Actele de coruptiei si de crima organizata au impact direct asupra dezvoltarii economice si sociale, distrug beneficiile potentiale ale pietei libere, distorsioneaza regulile economiei eficiente si zadarnicesc capacitatea organismelor statului in prevenirea si combaterea acestora. – CORUPTIA si INCOMPETENTA contribuie la cresterea continua a saraciei si la furnizarea unor servicii publice de slaba calitate sau necorespunzatoare privind, asistenta sociala, cea medicala, de invatamint, accesul la justitiei, etc., acestea dovenindu-se de cele mai multe ori inaccesibile pentru anumite categorii sociale defavorizate. Acapararea pirghiilor, functiilor si rolului statului de catre gruparile criminale pozitionate in structurile puterii din esaloanele 1, 2 si 3 afecteaza insusi modul de formare a legilor si reglementarilor sau a unui sistem juridic care sa functioneze pe principii de echitate; – CORUPTIA reprezinta o povara GREA pe umerii natiunii, contribuind la cresterea nejustificata a imprumuturilor externe, cheltuielilor bugetare si nebugetare ale statului, a inflatiei si la finantarea indirecta continuua a structuirilor criminale; – CORUPTIA si INCOMPETENTA nu permit instituirea unui sistem de recunoastere obiectiva a valorilor umane, a meritelor si performantelor in politica, in exercitarea actului de guvernare, a profesiei sau de promovare a justitiarilor, functionarilor publici, cadrelor medicale ori din educatie pe baza principiilor de competitivitate si moralitate, nu permite asigurarea independentei si integritatii acestora. Acest flagel permite formarea unor dinastii(gasti) in toate domeniile viietii (mai ales in politica, administratie, ordine publica, justitie, etc) condamnand Romania la feudalizare si destramare; – CORUPTIA determina, scaderea standardului de viata si inechitate în distributia corespunzatoare a venitului national (produsului intern brut), a bogatiilor naturale ale tarii,acaparate de “baietii destepti”, impiedic
RO STAT MAFIOT
26 Feb 2018

– CORUPTIA determina, scaderea standardului de viata si inechitate în distributia corespunzatoare a venitului national (produsului intern brut), a bogatiilor naturale ale tarii,acaparate de “baietii destepti”, impiedica formarea clasei de mijloc in Romania, care ar oferi stabilitate si soliditate sociala; – Costurile CORUPTIEI, nu se pot limita a fi reflectate numai de efectele directe respectiv mita si traficul de influenta, ele au impact inclusiv asupra deteriorarii mediului economic, înconjurator ecologic si a gradului de informare mediatica reala; – CORUPTIA impiedica inclusiv manifestarea si functionarea legilor firesti ale economiei eficiente si democratiei reale sau normalitatii; – CORUPTIA produce amenintare, riscuri, insecuritate si nesiguranta locala, zonala si globala; – CORUPTIA afecteaza grav viata politica. Cei care au jucat un rol important în desfasurarea evenimentelor din decembrie 1989, nu ca tortionari si aveau proiecte marete de perspectiva pentru viitorul Romaniei sau care poate mai detin inca sunt absenti din viata publica de astazi, unii au fost spupusi la amenintari, alti au emigrat deoarece au fost oripilati de parsivismul, incompetenta si imoralitatile pe care le-au vazut dezvoltandu-se in jurul lor; – CORUPTIA genereaza dezechilibre economice(zonale), sociale si alte fenomene societale imprevizibile si duce la folosirea abuziva si irationala a resurselor naturale ale tarii; aurul verde ( padurile), aurul negru (titeiul), potentialul hidraulic al bazinelor hidrogeografice ale Romaniei, marmura, granitul, calcarul, apa minerala, etc. Pe termen scurt si mediu diversele forme de manifestare ale coruptiei si marii criminalitatii pot avea CONSECINTE deosebit de grave asupra suveranitatii si securitatii nationale prin: – Pierderea credibilitatii Romaniei ca tara angajata ferm catre integrarea Europeana, in special sub aspectul capacitatii de a utiliza deplin si efectiv fondurile Europene si de a prote
RO STAT MAFIOT
26 Feb 2018

– Pierderea credibilitatii Romaniei ca tara angajata ferm catre integrarea Europeana, in special sub aspectul capacitatii de a utiliza deplin si efectiv fondurile Europene si de a proteja interesele financiare ale Comunitatii impotriva fraudei, coruptiei si criminalitatii in general; – Dezorganizarea sistemelor de conducere statala si de executie precum si dereglarea mecanismelor administrative, juridice şi economice ale statului; – Esuarea procesului de reformare, in special de natura economica, institutionala si administrativa; – Scaderea drastica a moralului populatiei si erodarea increderii in factorii politici de conducere, in justitie si administratie si cei mai grav în democratie; – Perturbarea si slabirea functionarii sistemelor de furnizare a serviciilor edilitare esentiale si necesare unui trai decent. CORUPTIA insotita de crima organizata reprezinta factori de subminare a potentialului economic national favorizind dezvoltarea economiei subterane, iar amplificarea si generalizarea acestui fenomen constituie o cauza importanta pentru precaritatea componentelor economice ale suveranitatii si securitatii nationale. CORUPTIA IN ROMANIA are forme de organizare supersofisticate, este planificata, in majoritatea cazurilor este generata de crima organizata si escaladata prin mistificarea adevarului in instantele judiciare sau uneori si in presa. Evaluarea dimensiunii coruptiei este extrem de dificila, deoarece coruptia este un iceberg caruia nu-i vedem decit suprafata sau virful fara a sti cu siguranta cita gheata ascunde in adincime. Cresterea gradului de coruptie peste o limita maxima admisibila, de suportabilitate sociala, poate ameninta insasi existenta unei civilizatii.
LEVST.
27 Feb 2018

Cu cat mai tare se striga "Pace", cu atat mai sigur va fi razboi...Aviz lui malai-mare... Daca dosarul Kovesi ajunge la malai-mare, el are 2 optiuni: daca nu o demite pe K., pesedeul il va suspenda, iar daca o demite, pesedeul se vor alatura fostilor fani ai lui iohanis, care-furiosi- se vor simti puternic tradati de acesta, demitand-o pe K...
CORUL PENALILOR IN ACTIUNE
27 Feb 2018

E foarte simplu de ce vor demiterea procurorului sef de la DNA...pentru ca daca scapa de Kovesi inainte de terminarea mandatului atunci au dreptul sa propuna ei un alt procuror sef,datorita majoritatii parlamentare psD Doar ca demiterea procurorului sef DNA nu o fac inculpatii ,ramane de vazut ce o sa spuna CSM daca e de acord cu asemenea golaneli
Random imageUltimele stiri


loading...