2018-12-11 09:19


Liviu Negoiţă vrea să iasă din politică

 |  21:00
Liviu Negoiţă vrea să iasă din politică

Pentru Liviu Negoiţă, două mandate de primar se pare că sunt de-ajuns. Edilul-şef de la sectorul 3 intenţionează să părăsească politica pentru a se retrage la vila de la Baloteşti şi a se ocupa de avocatură. Informaţia retragerii primarului Liviu Negoiţă circulă la nivel de zvonuri de mai mult timp. Prima confirmare a apărut pe blogul scriitorului Stelian Tănase, în urmă cu câteva zile. Analistul politic a povestit pentru “Puterea” şi cum a obţinut-o: "Când i-am dus filmele din seria «Bucureşti Strict Secret» făcute în sector, l-am întrebat, într-o doară: «Ce mai faci, mai candidezi?». «Nu mai candidez». Şi a adăugat, când m-a văzut mirat: «Ies din politică». L-am întrebat dacă e de acord să dau informaţia pe blog şi a acceptat". Edilul n-a vrut să i se facă însă o poză, pentru că mai nou poartă barbă - mai povesteşte Tănase. Fotoreporterul “Puterea” l-a surprins ieri-dimineaţă pe primarul Negoiţă ieşind din maşină şi intrând la birou. Schimbarea e într-adevăr mare.

Ce spun colegii

Liviu Negoiţă n-a mai fost văzut în public de foarte mult timp. N-a mai ţinut conferinţe de presă, n-a mai ţinut audienţe la primărie, iar colegii lui din administraţia sectorului 3 spun că primarul e tot mai discret. Ultima apariţie publică a lui Negoiţă a fost pe 6 decembrie 2009, atunci când preşedintele Băsescu îl nominaliza pentru funcţia de prim-ministru. N-a apucat să devină premier şi s-a întors, discret, la primărie. „Anul acesta n-a venit deloc la şedinţele de CL. Vine doar să semneze acte, apoi zice că se duce prin sector. Zvonuri de retragere sunt de 3-4 luni. Le-a şi spus unor subalterni, care mi-au spus mie", declară, pentru „Puterea", un consilier local, Ionel Ghiţă (PSD). El ne-a dat şi explicaţia care circulă printre colegii săi din primărie: "Şi-a făcut suma". Preşedintele PSD sector 3, Nicolae Mărăşescu, susţine că Negoiţă se retrage ca să evite un eşec în alegeri. "A văzut că nu mai e pe locul I. Nu mai poate câştiga, fiindcă partidul lui a scăzut la 14-15%. Deja în 2008 diferenţa nu mai era ca în 2004, iar în 2009 eram egali", explică Mărăşescu. Acesta nu a fost însă în stare să spună cine de la USL ar putea candida pentru locul pe care Negoiţă îl va lăsa liber. "Nici în glumă nu s-a stabilit candidatul USL", spune pesedistul şef din sectorul 3.

Liberalii spun că ar fi bolnav

Şeful PNL de la filiala sectorului 3, Florin Alexe, ar vrea să profite de "oportunitate" şi spune că ar candida, dat fiind că PNL ar avea 38% în sector, în sondajele proprii. "Ne aşteptam să plece, fiindcă nu mai era la fel de activ ca în primul mandat, şi se aude că e şi bolbav. Nu mai conducea organizaţia Bucureşti, rămăsese ca un pericol pentru Udrea", ne mai spune Florin Alexe despre cel care "a dus în spate PDL Bucureşti". Negoiţă nu mai e politicianul din afişele electorale. Cu barbă şi cu părul crescut, primarul evită orice discuţie cu reporterul “Puterea”. L-am întrebat de ce se retrage, dar nu a vrut să ne răspundă, ci s-a strecurat în maşină şi a plecat în grabă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-06-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...