2018-12-15 11:13


Londra arde înaintea Olimpiadei

 |  21:00
Londra arde înaintea Olimpiadei

Nordul Londrei a fost cuprins de un val de violenţe soldate cu zeci de răniţi în urma ciocnirilor violente dintre mai multe sute de protestatari care au atacat forţele de poliţie în cartierul Tottenham, informează BBC.

Imaginile cu clădirile incendiate din nordul Londrei au făcut înconjurul lumii şi au ridicat îngrijorări privind nivelul de siguranţă din oraş, cu mai puţin de un an înaintea organizării Jocurilor Olimpice. Chiar dacă autorităţile au anunţat că au recăpătat rapid controlul asupra cartierului revoltat, temerile privind succesul prevenirii unor confruntări stradale în timpul desfăşurării competiţiilor sportive rămân întemeiate. Viceprimarul Londrei, Kit Malthouse, a dat asigurări că forţele de ordine vor preveni alte violenţe: „Este absolut revoltător să vezi aşa ceva pe străzile Londrei. Vom face tot ce este posibil pentru a ne asigura că astfel de lucruri nu se vor mai repeta”.

Violenţele au izbucnit după ce un tânăr de 29 de ani, Mark Duggan, a fost împuşcat mortal de poliţişti în seara de joi. Peste 500 de locuitori din Tottenham au luat cu asalt, sâmbătă, secţia de poliţie unde lucrau ofiţerii care l-au ucis pe Duggan, iar în scurt timp protestul a căpătat accente violente. Mai multe clădiri şi maşini au fost incendiate, iar mulţimea i-a atacat şi pe pompierii care au încercat să intervină pentru stingerea focului. Autorităţile au precizat că 26 de ofiţeri au fost răniţi, iar doi dintre aceştia au rămas internaţi în spital. Nici presa nu a scăpat de furia mulţimii, care i-a atacat pe reporterii care încercau să surprindă imagini cu desfăşurarea evenimentelor. Magazinele din cartier au fost luate cu asalt şi jefuite, iar reporterii de la Daily Mail au relatat că manifestanţii au pătruns într-un restaurant Mc Donald’s unde au început să-şi prepare singuri mâncarea!

Tottenham reprezintă un punct fierbinte al multiculturalismului care caracterizează capitala Marii Britanii. Mai multe grupuri etnice populează cartierul din nordul Londrei, care este considerat zonă de influenţă a populaţiei de culoare. Cei mai mulţi imigranţi din Tottenham provin din vestul Africii, în special din Ghana, însă în ultimii 30 de ani grupuri de columbieni, albanezi, kurzi, turci-ciprioţi, irlandezi şi portughezi au început să locuiască aici. Despre Tottenham se spune că reprezintă cea mai diversificată zonă din Europa din punct de vedere cultural, din cauza celor peste 300 de limbi vorbite de locuitorii din acest cartier. Zona este în acelaşi timp una dintre cele mai sărace, nu numai din Londra, ci din întreaga Mare Britanie, cu cea mai mare rată a şomajului din capitală şi a 8-a din întregul regat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-02-10

Mai multe imagini:
Londra arde înaintea Olimpiadei
zoom
Londra arde înaintea Olimpiadei
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...