2018-09-25 00:58


Londra se teme de Imperiul Continental

 |  17:14
Londra se teme de Imperiul Continental

Presa britanică denunţă o conspiraţie la nivel înalt în Uniunea Europeană, care ar urmări să nu mai ţină seama de Londra în luarea unor decizii fundamentale. “Daily Express” avertizează că la Bruxelles se doreşte crearea unei instituţii prezidenţiale ultraputernice a Uniunii Europene.

Cotidianul britanic afirmă că un grup secret compus din miniştri de externe ar fi elaborat un plan de cumulare a funcţiei ocupate în prezent de Herman van Rompuy, preşedintele Consiliului European, cu cea a lui José Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene. Astfel, deţinătorul acestui nou portofoliu va fi ales nu prin vot direct, ci va fi numit, urmând să aibă prerogative extinse de control asupra spaţiului UE în ansamblul său şi o influenţă mai mare asupra ţărilor membre în cadrul unei uniuni mult mai puternice în plan politic şi economic.

În acest context, scrie “Daily Express”, este semnificativ faptul că Marea Britanie a fost exclusă de la discuţiile confidenţiale din cadrul aşa-numitului “Grup de la Berlin”, compus din politicieni eurofili, condus de ministrul german de externe, Guido Westerwelle. Oponenţii unui astfel de plan se tem că acesta ar putea duce la crearea unui echivalent modern de împărat european, despre care vorbea încă Napoleon Bonaparte, sau la revenirea la formatul Sfântului Imperiu Roman al lui Carol cel Mare, care a dominat Europa în Evul Mediu. Europarlamentarul Paul Nuttal din partea Partidului Independent din Marea Britanie afirmă şi el că astfel de lucruri nu ar “trebui tolerate”. “Sună ca o încercare de a ne întoarce în timpurile Sfântului Imperiu Roman”, a remarcat acesta.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-06-29

TAGURI: londra, imperiul continental
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...