2017-01-20 13:55

POLITICA


Lovitură de teatru în procesul Strauss-Kahn. Minciunile menajerei ar putea duce la clasarea cazului

 |  16:11
Lovitură de teatru în procesul Strauss-Kahn. Minciunile menajerei ar putea duce la clasarea cazului

Cazul împotriva lui Dominique Strauss-Kahn ar putea lua onouă turnură în urma rapoartelor care indică probleme majore de credibilitate acameristei care l-a acuzat pe fostul şef al FMI, de agresiune sexuală. Se parecă femeia nu este atât de inocentă pe cât au încercat autorităţile să oprezinte. În aceste condiţii, procurorii s-au întâlnit joi cu avocaţii apărării şi audiscutat despre o eventuală renunţare la acuzaţii, potrivit unor înalţioficiali din forţele de ordine, citaţi de New York Times.

Mărturiamartorului principal, femeia presupusă agresată sexual, este pusă sub semnulîndoielii de procurori după ce au descoperit transferuri suspecte de bani încontul său, legături cu traficanţi de droguri şi probleme legate de cererea deazil a femeii. Potrivit unui oficial implicat în anchetă, acuzatorul a minţit în modrepetat după formularea acuzaţiilor iniţiale. Noile elemente aruncă o undăputernică de neîncredere cu privire la ce a spus menajera despre sine, desprece s-a întâmplat în camera de hotel şi contextul în care s-au petrecutlucrurile, mai ales că, iniţial, procurorii s-au bazat pecaracterul presupusei victime, în vârstă de 32 de ani - o mamă singură,muncitoare, care a cerut azil când a imigrat în SUA din Guinea.

Procuroriiau descoperit discrepanţe şi între ceea ce le-a spus despre cererea sa de azilşi conţinutul documentului. Ea a declarat anchetatorilor că în cererea sa de azil se menţioneazăinclusiv un viol anterior, dar în cerere nefiind specificat acest. De asemenea, camerista le-a spus că a fost supusă mutilăriigenitale, dar ceea ce a vorbit cu anchetatorii diferită de ce este declarat în cerereade azil. Apoi, poliţia a înregistrat o conversaţie între cameristă şi unbărbat aflat în închisoare, pentru deţinerea a aproape 400 de kilograme demarijuana, în ziua pretinsului viol. În cursulconversaţiei telefonice, cei doi ar fi discutat despre beneficiile finaciare pecare le-ar putea obţine dacă ar formula acuzaţii împotriva fostului şef al FMI.În plus, în contul său bancar au fost transferaţi 100.000 de dolari în ultimiidoi ani, pe care nu a putut să îi explice, dintre care unele aufost făcute de dealerul de droguri condamnat cu care a vorbit la telefon. Depozite au fost făcute în Arizona, Georgia, New York şi Pennsylvania. Anchetatorii audescoperit şi că femeia plătea sute de dolari lunar pentru facturi la cincicompanii telefonice, deşi ea susţine că are un singur abonament telefonic.

Dezvăluiri despre constatărileanchetatorilor sunt de natură să întărească punctul de vedere al susţinătorilorlui Strauss-Kahn, care s-au plâns că autorităţile americane au grăbit să judeceacest caz.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-10-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image