2017-01-23 02:36


Lovitură pentru cei care vor să-şi ascundă banii în băncile elveţiene

 |  15:52
Lovitură pentru cei care vor să-şi ascundă banii în băncile elveţiene

Surpriză neplăcută pentru cei care vor să-şi ascundă banii în băncile elveţiene. Elveţia a trecut la reglementări mai stricte şi intenţionează să introducă obligativitatea ca străinii care doresc să-şi depoziteze banii în bănci din această ţară să prezinte dovada că au plătit în ţara lor impozitele pentru sumele respective, potrivti EFE. Patronatul băncilor a solicitat ca noile dispoziţii să nu se aplice numai băncilor, ci tuturor intermediarilor financiari.

Pe fondul scandalurilor care au pus băncile într-o situaţie neplăcută, aceasta este “cea mai spectaculoasă” măsură pe care guvernul elveţian intenţionează să o adopte pentru a pune capăt “banilor murdari” depozitaţi în sectorul bancar elveţian. Orice cetăţean străin care ar dori să depoziteze o sumă importantă de bani într-o instituţie elveţiană va trebui să semneze o declaraţie prin care va face dovada că a plătit în ţara sa impozitele pentru suma respectivă. Dacă banca va avea îndoieli cu privire la veridicitatea declaraţiei respective, va trebui să ceară mai multe date, iar dacă va continua să nu fie convinsă, va trebui să respingă depozitarea banilor. În cazul în care cetăţeanul respectiv ar minţi, iar autorităţile elveţiene ar afla acest lucru, ele ar putea eventual începe un proces împotriva lui, dar acesta este unul dintre aspectele juridice care nu au fost clarificate încă. Rămâne de stabilit şi suma de la care va fi obligatorie declaraţia şi ce controale trebuie să aplice băncile.

De menţionat că noua normativă nu include schimbul automat de informaţii între Elveţia şi o terţă ţară cu privire la titularii depozitelor,  nu va avea caracter retroactiv şi se va aplica numai depozitelor ce se vor constitui după intrarea ei în vigoare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-29

TAGURI: elveţia, bani murdari, reglementări, lege, străini, depozite, dovadă, impozite plătiteComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image