2018-12-10 04:54


Lucia Varga: PSD dă dovadă de ipocrizie în priviţa Codului Silvic

 |  08:39
Lucia Varga: PSD dă dovadă de ipocrizie în priviţa Codului Silvic

Fostul ministru delegat al Apelor şi Pădurilor, deputatul PNL Lucia Varga, critică reacţia actualului ministru de resort, care a afirmat că ar putea suspecta Consiliul Concurenţei de interese după ce instituţia a cerut un punct de vedere din partea CE privind Codul Silvic. De asemenea, Varga a precizat că PSD dă dovadă de ipocrizie în ceea ce priveşte subiectul Codului Silvic.

Lucia Varga a declarat, sâmbătă, la Galaţi, că PSD dă dovadă de ipocrizie în ceea ce priveşte subiectul Codului Silvic atunci când acuză PNL că nu este acord cu articolul 60 referitor la dreptul de preemţiune şi limitarea monopolului pe piaţa lemnului.

"Am văzut declaraţia doamnei ministru (ministrul Mediului Graţiela Gavrilescu n.r.) şi mă întreb însă, având în vedere gravitatea afirmaţiilor dumneaei, care a fost pasul următor instituţional vorbind? A făcut vreun demers către vreo instituţie? A sesizat Parlamentul, pentru că Parlamentul e cel care alege conducerea Consiliului Concurenţei? Care este demersul următor instituţional din partea doamnei ministru?”, a precizat Lucia Varga.

Aceasta a mai spus că PSD a refuzat să asculte punctul de vedere al Consiliului Concurenţei în comisia reunită a Parlamentului în care se analiza cererea de reexaminare a Codului Silvic formulată de preşedintele Klaus Iohannis.

"Noi am văzut în cererea de reexaminare înaintată de domnul preşedinte Klaus Iohannis că sunt cerute precizări referitoare la legilslaţia privind concurenţa şi la legislaţia privind ajutorul de stat. Aceste cereri erau clare şi întemeiate. PNL, în grupul de la Camera Deputaţilor, a luat decizia să cheme Consiliul Concurenţei la şedinţa comisiilor reunite în care se analiza cererea de reexaminare pentru a auzi punctul de vedere şi a vedea dacă sunt sau nu încălcate prevederi ale Tratatului de Aderare privind concurenţa. Din păcate, PSD nu a acceptat punctul de vedere al Consiliului Concurenţei, nu le-a dat voie să vobească în şedinţa comisiei reunite. Prin urmare, toată lumea a rămas nelămurită în această privinţă", a precizat deputatul PNL.

Lucia Varga a acuzat PSD de ipocrizie în privinţa Codului Silvic.

"Din păcate, în spaţiul public, PSD a încercat să spună opiniei publice că noi, PNL, nu suntem de acord cu acel articol 60 privind dreptul de preemţiune şi privind limitarea monopolului pe piaţa lemnului. Noi, în rezoluţia aprobată de PNL la începutul lui martie, când am fost ministru în 2013, am aprobat ca legea de modificare a Codului Silvic să conţină dreptul de preemeţiune pentru operatorii din industria mobilei. Deci noi am venit cu acest concept pe piaţă, noi am fost cei care ne-am luptat să avem un Cod Silvic care să dea drept de preemţiune, deci sprijin pentru prelucrarea mobilei în România. Şi în noiembrie 2013 am avut o rezoluţie prin care propuneam să trecem de la ţara care-şi exportă materiile prime sub formă de cherestea la ţara care-şi prelucrează materile prime şi care exportă produse finite, sprijinind antreprenoriatul local şi producătorii de mobilă. În afară de aceste rezoluţii am mai avut a treia, care ţinea de reducerea defrişărilor de pădure. În comisie, un coleg de-al meu, domnul Chirteş, a fost cel care a venit cu amendamentul privind introducerea unui procent pentru diminuarea monopolului. Deci PNL este cel care doreşte ca această resursă, aurul verde al României, să nu plece neprelucrat, ci să plece ca produs finit. Prin urmare, este ipocrizie din partea PSD şi noi, PNL, nu vom renunţa odată ajunşi la guvernare, vom impune aceste politici pe care ni le-am asumat şi, din păcate, PSD nu a dorit clarificarea acestor aspecte care ţin de legea concurenţei”, a explicat Lucia Varga.

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că Guvernul intenţionează să interzică, pe o perioadă limitată, exporturile de orice fel de masă lemnoasă neprelucrată, procedura fiind deja pregătită printr-un proiect de ordonanţă de urgenţă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-17

TAGURI: lucia, varga, psd, da, dovada, ipocrizie, privinta, cod, silvic, critica, reactie, ministru
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
17 Mai 2015

mi s-a zbarlit parul cand am auzit-o vorbind pe aiurita aia de gratiela gavrilescu....BLA-BLA-BLAAAAAA parca era la vreo sedinta de CC al PCR cu KIM JONG TONTA....limba de lemn si capul gol cu vid....a vorbit nonstop ca o bezmetica fara sa spuna nimic.....exact asa face un prescolar cand recita "Catelus cu parul cret".....de unde dreaqu aduce PSD-ul atatea idioate?aveti o fabrica probabil...care produce cretini de partid nonstop...politruci de la al cu barba sura pan la al cu tzatza-n gura....LASA-NEEEEE KIM JONG TONTA....du-te dreaqu cu toti politrucii astia de cumetrie
CROCODILUL FLAMAND
17 Mai 2015

PS...si de ce spun asta.....daca stai sa asculti diaria verbala a panaramei-ministru....este un nonsens total...singura chestie care o intereseaza este SA FACA PROIECTE LEGATE DE PADURI SI SA "ABSOARBA BANII ALOCATI DE LA UE"...ADICA SA FURE SI EA NISTE MILIOANE DE EURO CU FIRMELE LU MA-SA....EXACT CUM A FACUT SI KIM JONG TONTA...SI FOARTE MULTI PUSCARIASI DE PARTID DE LA PSD....(COLEGII LUI UDREA DE CIORDEALA) In nici un caz nu o intereseaza sa stopeze ciordeala lemnului...si nici sa investigheze falsii impropietariti de mafia securista...deoarece sunteti toti colegi de partid si ciordeala...limba de lemn si capitalismul ciorditor de cumetrie...MANKATZASHHHHH TZAPTZARAPUU....SA AJUNGETI PRAF SI PULBERE TOT NEAMUL VOSTRU DE JIGODII SCARBOASE
CROCODILUL FLAMAND
17 Mai 2015

PS....Radu Tudor mai nou a devenit avocatul distrugatorilor de paduri....s-a suparat pe nustiu ce joc pe internet...si a adus-o pe experta in ciordelala MICROSOFT Abramburica Ciordilescu sa-si dea cu parerea despre ciordelile de paduri...si sa apere masacrele vanatoresti facute de burghezia kominternistaFSN&FRIENDS.....alt dobitoc penibil care mai nou se lupta cu "nazisti???!!!???".....pe cand urmeaza si razboiul cu jocul PAC-MAN....sau cu jucatorii de COUNTERSTRIKE
Random imageUltimele stiri


loading...