2019-03-22 08:29


Ludovic Orban caracterizează decizia CCR: ”Lovitură de stat”

 |  22:23
Ludovic Orban caracterizează decizia CCR: ”Lovitură de stat”

Președintele PNL, Ludovic Orban, a spus, miercuri, după ce Curtea Constituţională a României a decis că există un conflict constituţional între ministrul Justiţiei şi preşedintele Klaus Iohannis, că este o „decizie care îmbracă caracterul unei lovituri de stat”, completând că CCR nu poate impune președintelui să facă ceva.

„Îmbracă caracterul unei lovituri de stat. Curtea Constituțională nu are calitatea să impună decizii președintelui României. Președintele este omul cel mai legitim care beneficiază din votul a jumătate plus unu a cetățenilor României cu drept de vot și care nu poate fi determinat să ia o decizie împotriva voinței oamenilor care i-au acordat mandatul. Nu poate o Curte Constituțională, în care membrii sunt numiți de Parlament pe un mandat limitat, încălcând Consituția să îl oblige pe președinte să facă ceva”, a declarat președintele PNL Ludovic Orban pentru Cotidianul.md.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-05-30

TAGURI: pnl, ludovic orban, decizie ccr, lovitura de stat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
30 Mai 2018

exact asa am spus si eu,presedintele nu poate fi amputat de drepturi prezidentiale de niciun fel de CCR..el numeste si revoca procurorii sefi nu altcineva pus politic in fnctia de ministru......ca atunci justitia devine la fel de obedienta politic ca pe vremea dictaturii ceausiste.....Oameni buni hotarati-va ce mama dracului vreti....dictatura sau democratie...si plus de asta americanii n-o sa accepte niciodata asemenea chestii
ACTIVIST PNL
30 Mai 2018

Dl Orban chiar vrea sa se faca de rahat pana la capăt
MOOYAKA
31 Mai 2018

Vai, vai, vai! Exact asta a spus si kukuveaua! Oameni buni hotarati-va o data, ce mama draku!
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
31 Mai 2018

cel mai bine exprima situatia ziaristul Mihai Palsu in Secunda.tv....BRAVO PALSULE..nota 10...uite ce spune "Decizia CCR este în litera și spiritul Constituției? NU! Și, iată de ce: Decizia CCR NU este nici în spiritul Constituției – un ALES, cum este PREȘEDINTELE, este bine definit și i se specifică foarte clar valoarea lui în societate, OBLIGAȚIILE dar și DREPTURILE ce recurg din articolele din Constituție; Decizia CCR NU este nici în literea Constituției – niciunde NU se legiferează că PREȘEDINTELE este OBLIGAT să semneze un act emis de un ministru – un NUMIT -, ci doar de PARLAMENT, cu drept de REFUZ o singură dată! Dacă în Constituție s-ar fi DISPUS ca PREȘEDINTELE să fie OBLIGAT să semneze un act emis de un NUMIT, ar fi fost o încălcare grosolană a ideii separării puterilor în stat și a respectării voinței populare – expusă prin vot universal și liber exprimat. De aceea, în spiritul și litera Constituției, cei ALEȘI sunt pe picior de egalitate în anumite circumstanțe, dar NICIODATĂ cei NUMIȚI NU sunt pe picior de egalitate cu cei ALEȘI. De aceea, în spiritul și litera Constituției, cei ALEȘI au dreptul să se opună unul împotriva celuilant dar fără să facă abuz de funcție. Cazul aprobării/respingerii unei legi este exemplul perfect care definește spiritul și litera Constituției Republicii Semiprezidențiale România. De ce 6 membri ai CCR au decis să NU ia în considerare spiritul și litera Constituției și să SUBORDONEZE unui NUMIT un ALES este o poveste ce NU este străină de corupția politică – și NU numai. Ziua de miercuri, 30 mai 2018, va rămâne în istoria României postdecembristă ca o altă pată neagră."
LEVST.
03 Iun 2018

retrospectiv analizand lucrurile, nu a fost nicio lovitura de stat, orice lovitura de stat are doar 2 iesiri,fie castiga pucistii si preiau puterea, fie puterea actuala ramane "in picioare" si-i pedepseste pe pucisti, de multe ori chiar capital, introducand( daca nu exista) curtea martiala, pentru cazuri de exceptie( cum este lovitura de stat)...Nici una din cele 2 nu s-a intamplat si nu datorita lipsei de intentii si fortarii ideii, ci datorita faptului ca partile implicare sunt doar scursuri ale umanitatii, nici curaj sa-si duca pana la capat-o actiune- NU au...Jeguri, se de o parte si de alta...
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...