2019-01-17 02:36


Ludovic Orban, CERERE FERMĂ pentru Guvern: ”Să respecte recomandările MCV”

 |  18:16
Ludovic Orban, CERERE FERMĂ pentru Guvern: ”Să respecte recomandările MCV”

Singura soluţie pe care o are Guvernul este să respecte recomandările propuse de Comisia de la Veneţia în mecanismul de cooperare şi verificare, spune preşedintele PNL, Ludovic Orban, atrăgând atenţia că o rezoluţie împotriva României poate pune în pericol poziţia ţării noastre la nivelul Uniunii Europene, mai ales în contextul în care de anul viitor, România va prelua preşedinţia Consiliului UE.

„Am comunicat partenerilor noştri că sunt motive de îngrijorare pe care şi noi le-am transmis, dar există un instrument prin care autorităţile din România, Guvernul în special, pot să urmeze durmul normal, şi anume MCV. Singura soluţie pentru Guvern este să respecte recomandările cuprinse în MCV, nefiind necesară o altă procedură. Românii nu trebuie să sufere din cauza prostiei Guvernului PSD”, a declarat marţi în Parlament preşedintele PNL, Ludovic Orban.

El a atras atenţia că o rezoluţie a Parlamentului European împotriva României va afecta grav ţara la nivel european, mai ales în contextul în care ţara noastră va prelua anul viitor preşedinţia Consiliului UE.

„Considerăm că nu este oportună o rezoluţie privitoare la România. Să ne aducem aminte că România de la 1 ianuarie preia preşedinţia Consiliului. O rezoluţie nu este oportună, mai ales o rezoluţie care să pună în pericol poziţia României la nivelul Uniunii Europene, poate să dăuneze preşedinţiei. Solicităm Guvenrului să se plieze pe solicitările legitime făcute de instituţiile Uniunii Europene, atât în ceea ce priveşte independenţa justiţiei, funcţionarea statului de drept şi respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor”, a spus Orban.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-10-02

TAGURI: orban, pnl, recomandari, mcv, comisia de la venetia, uniunea europeana
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...