2018-12-19 16:22


Lui Crin îi surâde ideea Patriciu premier

 |  21:00
Lui Crin îi surâde ideea Patriciu premier

S-a certat cu Dinu Patriciu. Erau buni prieteni, dar acum nu se mai „pupă”. Cel puţin aşa scriu toate ziarele. În prezent, au viziuni diamentral opuse când vine vorba de miniştri, Guvern şi guvernare. Cu toate acestea, dacă preşedintele Băsescu l-ar nominaliza mâine pe Patriciu premier, Crin Antonescu nu s-ar opune.

Analistul Stelian Tănase oferă o informaţie-bombă: Traian Băsescu vrea să-l desemneze prim-ministru tocmai pe fostul său inamic politic, petrolistul Dinu Patriciu. „Băsescu îşi caută un prim-ministru. Alegere mai bună decât Dinu Patriciu nu are. (…) Vi se pare literatură SF? Nu e. Scenariul e prevăzut în mapele Cotrocenilor.  Ştie şi Grivei de intenţie şi nu a zis nu. (…) Deocamdată e vorba de subterane, întâlniri tainice, unele în străinătate, ca să nu prindă de veste paparazzi, serviciile şi inamicii comuni”, scrie Stelian Tănase pe blogul personal. Menţionăm că analistul este un apropiat al magnatului media.

Dinu Patriciu dezminte că a purtat discuţii ce vizau numirea sa drept premier. „Să fim serioşi, astea sunt poveşti. Eu sunt de multă vreme în vacanţă”, a declarat el pentru Mediafax. Întrebat, însă, dacă ar accepta o astfel de propunere, petrolistul preferă să păstreze misterul „Nu se discută niciodată, nici în afaceri, nici în politică, cu dacă sau cu parcă”, a mai afirmat el.

Decât să fie Boc…   

În ciuda adversităţii pe care i-a declarat-o lui Patriciu, preşedintele PNL, Crin Antonescu, nu s-ar opune dacă miliardarul ar fi premierul desemnat. „Întâi va trebui să discut la partid şi apoi voi da un răspuns”, a declarat el pentru „Puterea”, atunci când l-am întrebat care va fi poziţia sa şi a partidului la un eventual vot de învestitură al magnatului. Antonescu nu prea crede varianta ca Băsescu să-l nominalizeze premier pe liberalul Patriciu. „Personal, mă îndoiesc că-l va numi pe Patriciu, dar nu-i problema mea şi nici a PNL. E problema lui Băsescu. Din partea mea poate să-l numească, oricum va fi un premier mai bun decât Emil Boc. Dar, reţineţi, va fi un mai bun premier al PDL, nu al PNL”, ne-a mai spus preşedintele liberal, încercând să sugereze că partidul său are soluţii mai bune pentru poziţia de şef al Guvernului. El a mai precizat că Patriciu nu va fi propunerea partidului său. „PNL este membru USL, iar când noi vom veni la guvernare - şi vom veni împreună cu PSD, nu PNL singur - după cum ştiţi, premier va fi Victor Ponta. Iar aici nu e nici urmă de îndoială”, a mai precizat liberalul.

Reamintim că pe vremea când Antonescu şi Patriciu erau prieteni, actualul preşedinte PNL l-ar fi propus fără rezerve premier pe Patriciu. Iată ce declara Crin Antonescu în octombrie 2009: „L-aş propune, nu îl voi propune acum. E clară opţiunea mea, e Klaus Johannis, dar Dinu Patriciu, asemeni altor oameni din zona de afaceri a României, într-un moment sau altul, sau din partidele politice, pot să se califice, respectând condiţiile constituţionale pentru funcţia de prim-ministru”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-02-21
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...