2017-01-17 02:53

POLITICA


Lui Gabriel Oprea nu-i place Albă ca Zăpada

 |  19:05
Lui Gabriel Oprea nu-i place Albă ca Zăpada

UNPR nu se lasă absorbită în PDL sau în cadrul unei noi mişcări de centru-dreapta. Preşedintele executiv, Gabriel Oprea, a propus, sâmbătă, la Şcoala politică a Uniunii, o ţintă proprie a partidului la viitoarele alegeri.

Oprea a declarat că formaţiunea pe care o conduce va participa singură în alegeri. „UNPR, care s-a născut greu, cu multe piedici, cu multă neîncredere, va merge pe propriile picioare. Vom lua minimum 10% la alegeri, vom câştiga alegerile împreună cu actuala Coaliţie”, a spus, optimist, Oprea.

Afirmaţia sa contrazice aşteptările preşedintelui PDL, Emil Boc, conform căruia „UNPR se va topi în PDL sau va dispărea” şi pe cele ale Opoziţiei, care vorbea, prin Liviu Dragnea, de o apropiată „fuziune ca între tată şi fiu”. Oprea a admis, zilele trecute, ideea unei candidaturi comune cu PDL la Primăria Capitalei, iar speculaţiile privind o fuziune au fost alimentate de lansarea de către liderii PDL a ideii unei noi formaţiuni politice cuprinzătoare, numită Mişcarea Populară.

Ca răspuns, uneperiştii au fost încurajaţi în privinţa şanselor electorale de Traian Băsescu. „Nu ştiu cât de greu v-aţi născut ca partid, dar ştiu că arătaţi foarte frumos dacă mă uit în sală”, le-a spus preşedintele, conform căruia „opţiunea de a servi interesul naţional îi aşază pe un postament solid pentru alegeri”. Până acum, 205 primari în funcţie din mai multe judeţe şi-au anunţat intenţia de a candida pentru UNPR în 2012. Printre aceştia se află cei ai Craiovei - Antonie Solomon, Devei - Mircia Muntean, Călăraşiului - Nicolae Dragu, şi sectorului 2 - Neculai Onţanu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-05-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
12 Sep 2011

De la un candidat comun,c are oricum nu are sanse i n fata lui Sorin Oprescu, pana la fuziune prin abso rbtie,e cale lunga!Mai e ceva vreme pana la aleger i!
MISU
12 Sep 2011

bine face unpr ca nici ma car nu agreaza ideea abso rtiei in pdl. in privint a rezultatelor la alegeri , nu cred ca ia 10% cum s e lauda, dar de intrat, i ntra cu sanse reale in pa rlament.
CALIMENTE
12 Sep 2011

Dupa cum sta la capitolul adeziuni- primari din to ata tara vor sa candideze pe listele UNPR, acest p artid va crea surprize pe scena politica in 2012.
RADOVICI
12 Sep 2011

UNPR-ul are sanse reale l a viitoarele alegeri. Sub nicio forma nu are cum sa fuzioneze cu PDL, prin insasi orientarea politi ca de centru-stanga
COSTI
12 Sep 2011

Boc face afirmatii deplas ate care nu cred ca ii vo r face bine nici lui, nic i partidului. Pana acum s e pare ca UNPR-ul este fo arte cautat si inca sunt multi care au afirmat ca se vor alia acestui parti d.
FLECS
13 Sep 2011

S-au nascut ca o alternat iva la guvernare, nu ca s a fie alipiti unui alt pa rtid. Orientarea politica de centru-stanga, cu un program politic progresis t, UNPR va deveni un part id puternic in Romania.

Adauga un comentariu

Random image