2016-12-10 12:52

POLITICA


Lui Gabriel Oprea nu-i place Albă ca Zăpada

 |  19:05
Lui Gabriel Oprea nu-i place Albă ca Zăpada

UNPR nu se lasă absorbită în PDL sau în cadrul unei noi mişcări de centru-dreapta. Preşedintele executiv, Gabriel Oprea, a propus, sâmbătă, la Şcoala politică a Uniunii, o ţintă proprie a partidului la viitoarele alegeri.

Oprea a declarat că formaţiunea pe care o conduce va participa singură în alegeri. „UNPR, care s-a născut greu, cu multe piedici, cu multă neîncredere, va merge pe propriile picioare. Vom lua minimum 10% la alegeri, vom câştiga alegerile împreună cu actuala Coaliţie”, a spus, optimist, Oprea.

Afirmaţia sa contrazice aşteptările preşedintelui PDL, Emil Boc, conform căruia „UNPR se va topi în PDL sau va dispărea” şi pe cele ale Opoziţiei, care vorbea, prin Liviu Dragnea, de o apropiată „fuziune ca între tată şi fiu”. Oprea a admis, zilele trecute, ideea unei candidaturi comune cu PDL la Primăria Capitalei, iar speculaţiile privind o fuziune au fost alimentate de lansarea de către liderii PDL a ideii unei noi formaţiuni politice cuprinzătoare, numită Mişcarea Populară.

Ca răspuns, uneperiştii au fost încurajaţi în privinţa şanselor electorale de Traian Băsescu. „Nu ştiu cât de greu v-aţi născut ca partid, dar ştiu că arătaţi foarte frumos dacă mă uit în sală”, le-a spus preşedintele, conform căruia „opţiunea de a servi interesul naţional îi aşază pe un postament solid pentru alegeri”. Până acum, 205 primari în funcţie din mai multe judeţe şi-au anunţat intenţia de a candida pentru UNPR în 2012. Printre aceştia se află cei ai Craiovei - Antonie Solomon, Devei - Mircia Muntean, Călăraşiului - Nicolae Dragu, şi sectorului 2 - Neculai Onţanu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-05-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
12 Sep 2011

De la un candidat comun,care oricum nu are sanse in fata lui Sorin Oprescu,pana la fuziune prin absorbtie,e cale lunga!Mai e ceva vreme pana la alegeri!
MISU
12 Sep 2011

bine face unpr ca nici macar nu agreaza ideea absortiei in pdl. in privinta rezultatelor la alegeri, nu cred ca ia 10% cum se lauda, dar de intrat, intra cu sanse reale in parlament.
CALIMENTE
12 Sep 2011

Dupa cum sta la capitolul adeziuni- primari din toata tara vor sa candideze pe listele UNPR, acest partid va crea surprize pe scena politica in 2012.
RADOVICI
12 Sep 2011

UNPR-ul are sanse reale la viitoarele alegeri. Sub nicio forma nu are cum sa fuzioneze cu PDL, prin insasi orientarea politica de centru-stanga
COSTI
12 Sep 2011

Boc face afirmatii deplasate care nu cred ca ii vor face bine nici lui, nici partidului. Pana acum se pare ca UNPR-ul este foarte cautat si inca sunt multi care au afirmat ca se vor alia acestui partid.
FLECS
13 Sep 2011

S-au nascut ca o alternativa la guvernare, nu ca sa fie alipiti unui alt partid. Orientarea politica de centru-stanga, cu un program politic progresist, UNPR va deveni un partid puternic in Romania.

Adauga un comentariu

Random image