2017-01-19 04:27

POLITICA


Lupta pentru putere în PDL se intensifică. Baconschi îl acuză pe Frunzăverde că se teme de reformarea partidului

 |  16:37
Lupta pentru putere în PDL se intensifică. Baconschi îl acuză pe Frunzăverde că se teme de reformarea partidului

Ministrul de externe, Teodor Baconschi, proaspăt înregimentat în PDL, iesela rampă cu o replică dură adresată vicepreşedintelui democtrat-liberal SorinFrunzăverde. Şeful externelor îşi acuză colegul că se teme de alegerile dinpartid de la primăvară, când PDL îşi va stabili o nouă conducere. Declaraţiilelui Baconschi apar la scurt timp după ce Frunzăverde i-a cerut demisia ministruluide externe, pe motiv că îl consideră responsabil de neincluderea României înSchengen.

Vicepreşedintele PDL SorinFrunzăverde a afirmat vineri că neadmiterea României în spaţiul Schengen înmartie2011 înseamnă „falimentul politicii externe româneşti”, iar, încazul unui astfel de eşec, ministrul de externe, Teodor Baconschi, ar trebuidemis. În replică, Baconschi susţine că Frunzăverde se teme de reformapartidului şi că declaraţiile sale sunt doar un pretext „pentru a ieşi dinconul de umbră în care l-au plasat afacerile sale din Caraş-Severin”.

„Eu îl invit colegial pe domnulFrunzăverde la o discuţie în care i-aş putea explica atât atribuţiile MAE înacest proces, cât şi motivele reale invocate în scrisoarea respectivă. Am însăintuiţia că domnul Frunzăverde nu se teme atât de presupusul «faliment alpoliticii externe româneşti», cât de viitorul congres al PDL, în care proiectulmeu reformator nu este privit cu ochi buni de domnia sa. Mă surprinde aceastălipsă de solidaritate şi acest atac confuz şi nejustificat, cu atât mai mult cucât pe vremuri domnul Frunzăverde era relativ cunoscut pentru înclinaţiile salecreştin-democrate. În ceea ce priveşte atribuţiile Ministerului AfacerilorExterne în acest proces, vă pot spune că MAE şi-a făcut în totalitate tema, căşi-a modernizat reţeaua consulară, că a pus în funcţiune sistemul de vize şi cătoate eforturile noastre, conform acquis-ului Schengen, sunt oricândcuantificabile şi verificabile pe teren”, susţine Baconschi.

SorinFrunzăverde declarase anterior pentru Agerpres că neadmiterea României înspaţiul Schengen în martie 2011 înseamnă falimentul politicii externeromâneşti. „România nu s-a mai confruntat cu un asemenea insucces din1997, la Summitul de la Madrid, când nu a fost admisă în NATO. Dacă ţaranoastră nu e admisă în spaţiul Schengen, Baconschi ar trebui demis”, afirmaseFrunzăverde.

Teodor Baconschi este membru PDLde puţin timp, de la sfârşitul lui septembrie 2010, mai precis, însă adezvăluit că se gândeşte la o funcţie în PDL, precizând că va face public despre ce funcţie estevorba doar în preajma Congresului partidului, eveniment ce se va derula înprimăvara anului viitor. Despre Baconschi, Traian Băsescu a spus că este unuldintre cei pe care îi vede în viitor la Cotroceni în poziţia de şef alstatului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-06-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

PISCEKY
24 Dec 2010

domnul FRUNZAVERDE are dr eptate....DACA NU ERA DOM NIA SA ......AAA......bac onsky asta vb si acum lim ba lui gorbagiov!ha!ha!po ate... si doar poate in v isele lui va realiza maca r jumatate din ceea ce a realizat DOMNUL FRUNZAVER DE!!!!!!!P.S credeti ca b asescu este strain de toa te astea????????!!!!!!!ba consky si viziunea extern a.......baba si colacii!h a!ha!intrebati de ce base scu nu suporta aceasta zo na a tarii!!!!ha!ha!cam s tie el de ce!

Adauga un comentariu

Random image