2019-05-21 15:59


Macovei: PSD pregăteşte o lovitură de stat. Vrea să comaseze DNA cu DIICOT prin ordonanţă de urgenţă!

 |  12:31
Macovei: PSD pregăteşte o lovitură de stat. Vrea să comaseze DNA cu DIICOT prin ordonanţă de urgenţă!

PSD pregăteşte o lovitură de stat împotriva ordinii de drept, vrând să comaseze DNA cu DIICOT prin ordonanţă de urgenţă, declară la RFI europarlamentarul Monica Macovei.

Monica Macovei crede că „de duminică încoace asistăm la o înscenare făcută tocmai ca să se ajungă la această decizie, care este politică, de demitere a doamnei Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef DNA".

"Sigur că sunt probleme la DNA Ploieşti, dar trebuie să nu uităm că în această înscenare actorii principali au fost inculpaţi, trimişi în judecată, persoane anchetate, familia Cosma de pildă are termen chiar în februarie (...). Deci discutăm de penali care practic pregătesc lucruri îngrozitoare, cum ar fi desfiinţarea DNA”, a afirmat europarlamentarul, potrivit News.ro.

Europarlamentarul susţine că se urmăreşte comasarea DNA cu DIICOT.

„Pe surse, se spune, se scrie că se pregăteşte o Ordonanţă de Urgenţă de comasare a DNA cu DIICOT, DNA se ocupă de anticorupţie, DIICOT de lupta cu crima organizată. Asta înseamnă că se schimbă şefii şi DNA şi DIICOT prin efectul legii. Toată lumea se schimbă: şi procurorii-şefi şi adjuncţii şi cei de unitate, se transformă secţiile, se pot retrage sau se pot reevalua dosarele aflate în curs de anchetă (...). Va fi o perioadă în care nu se va lucra deloc. Prin urmare, ce se urmăreşte: anihilarea uneia dintre puterile statului. Ce se întâmplă este o lovitură de stat împotriva ordinii de drept şi începe la sediul PSD”, a declarat Macovei.

Întrebată dacă personal crede în scenariul comasării DNA cu DIICOT, Monica Macovei a răspuns: „Da, cred în acest scenariu, pentru că în 2007, la câteva luni după ce am intrat în UE, tocmai datorită rezultatelor celor două instituţii, mai ales DNA, Tăriceanu premier la acea vreme, susţinut de PSD în Parlament, a încercat acelaşi lucru. Probabil că nu se ştie public, dar a încercat acelaşi lucru, a fost oprit de discuţii informale, de comisari de la Bruxelles”.

În opinia sa, „PSD a rămas un partid-stat şi face schimbări în justiţie pe criterii politice, încalcă separaţia puterilor în stat, încalcă Constituţia şi practic arată că e un partid bolnav, care nu poate să ne ţină în democraţie, dimpotrivă, ne scufundă, e ca o piatră de moară de gâtul democraţiei din România”.

Fostul ministru al Justiţiei consideră că „Inspecţia Judiciară a CSM trebuia să-l verifice imediat, să declanşeze investigaţii cu privire la acest procuror Onea şi împotriva tuturor celor care ar fi implicaţi (...), dar în nici un caz nu se iau deciziile la partid”.

Monica Macovei crede că ministrul Justiţiei va propune demiterea lui Kovesi de la şefia DNA: „Cred că Tudorel Toader va propune acest lucru, pentru că se joacă cu această chestiune şi practic se joacă cu ţara şi cu oamenii şi cu toţi cei care au ieşit în stradă în apărarea DNA”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-02-14

TAGURI: macovei, psd, dna, diicot
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
14 Feb 2018

daca stai sa te uiti in urma incapand cu 1990 toate conducerile politice au fost implicate in fapte de coruptie......deci psD nu e singurul care are interes sa distruga DNA si lupta impotriva coruptiei.........PDL s-a desfiintat complet din cauza coruptiei,iar PNL s-a rupt in mai multe parti...............pSD este acum in majoritate parlamentara tocmai din cauza asta-oamenii NU AU CE SA VOTEZE,totul e o troaca de porci Cocos,Udrea,Ghita,Mazare,Dragnea,Valcov,Pinalti si altii ca ei au fost permanent impreuna la toate MEGA-escrocheriile pe care DNA le ancheteaza....iar acum mai nou a intrat in scena si Voiculescu de aia avem agitatie anti-DNA in haznale si la Ghitza-tv
ANONIM
14 Feb 2018

Da .....lovitura de stat cu 2 milioane de voturi furate .....hahaha ....oribilă creatură.....cred ca nu si.a băut pișatul cand a spus asta ....SICTIR
LEVST.
14 Feb 2018

In privinta comasarii celor 2 institutii, sunt de acord cu m.m., asta se urmareste, este singura lor iesire -cat de cat- legala, din aceasta situatie, insa -sa nu uitam- si m.m. a pus din greu umarul la formarea acestui imens val de coruptie, practic este aproape imposibil sa mai fie stavilit, marii corupti - toti- au functii f. inalte, atat la centru cat si in teren...Solutia: bomba atomica politico-administrativa, insa aceasta nu poate fi detonata din interior, ci numai cu interventia UE,NATO si ONU...
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
14 Feb 2018

Monica si daca vrei sa dai o lovitura de stat in colonia romanika-stan nu poti....pentru ca aici nu mai exista de 27de ani niciun fel de stat...........................Zi si mie UNDE MAMA DRACULUI AI MAI AUZIT SA IMPUSTI OAMENII CA PE IEPURI CU ARMATA SI SERVICIILE SECRETE IN decembrie 1989....SI SA DEVII MILIARDAR DE CUMETRIE....LE CONFISTI SI pROPRIETATILE LA FRAIERII PE CARE I-AI IMPUSCAT CA SA TE DISTREZI....SI TE PLIMBI CU CURVELE pRIN DUBAI si MoNACO pe URMA....cu manele si si lautari....trailes bahtalo.....ha ha ha stupid people////////unde dracu ai vazut stat in Romanika-stan........statul capra poate
RAUS
15 Feb 2018

Se pare ca delirul etilistic este molipsitor pe acolo pe la brusel si strasenburg ... "lovitura de stat" ??? Tova procurareasa ceausistika scrie scenarii pentru tefelistii in asteptare de cadouri de la iepurasul sorosist !
Random imageUltimele stiri


STARBAG