2017-01-19 06:34

POLITICA


Mafia italiană lovită în plin de FBI. Operaţiune spectaculoasă, soldată cu peste 100 de arestări. VEZI VIDEO

 |  18:15
Mafia italiană lovită în plin de FBI. Operaţiune spectaculoasă, soldată cu peste 100 de arestări. VEZI VIDEO
Când FBI-ul bate la uşăînainte de ora micului dejun, aceasta este, probabil, o veste proastă.Pentrumai mult de 100 de locuitori New York, joi dimineaţă a adus o trezire larealitate. Una dintre cele mai spectaculoase operaţiuni contra Mafiei dinistoria FBI s-a soldat cu arestarea a 127 de personae. Membri ai familiilorGambino, Colombo, Bonanno, Genovese şi Lucchese sunt acuzaţi de trafic dedroguri, crime, jocuri ilegale şi înşelătorie. Mafia nu este un lucru dedomeniul trecutului, chiar dacă puterea celor cinci familii mafioteimportante din New York Mafia s-adiminuat în ultimii ani. Aceste arestări reprezintă cea mai recentă loviturăpentru organizaţia lor.

“Arestările de astăzi şi acuzaţiile formulatemarchează un pas important în destructurarea operaţiunilor ilegale ale CosaNostra”, a declarat procurorul general Eric Holder. Dar autorităţile insistă căaceste arestări nu sunt la sfârşitul crimei organizate din New York, ci doar unpas într-o luptă în curs de desfăşurare. Arestările au fost făcute ca urmare ainformaţiilor obţinute prin interceptări, cooperarea unor informatori .Începând cu dezertarea unor personaje în 1991, un număr de informatori auslăbit reţeaua mafiotă din New York. Codul tăcerii a fost încălcat. Mărturiileacestor dezertori au dus la pedepse cu închisoarea de lungă durată pentruMafie. Aproape fiecare activitate criminală asociată cu Mafia a fost prezentatăîn rechizitorii care au fost desigilate joi noapte. Acestea nu includ doaromucideri şi extorcare de fonduri, ci şi trafic de droguri, spălare de bani şijocuri de noroc, unele incidente datânddin 1981. Ramificaţiile Mafiei merg până la sindicatele din industriacimentului, construcţiilor. Circa 800 de persoane din forţele de ordine ar fifost implicate în operaţiune, potrivit oficialilor FBI.

Clanuri

Familia Gambino

Una dintre cele maiimportante "cinci familii" din New York, grupul Gambino a fost cel mai influent în anii 1980,dar rămâne strâns legat de o gamă largă de activităţi infracţionale de latraficul de droguri la prostituţie. Doi şefi au fost arestaţi.

Familia Genovese

Implicată în construcţii, familia Genovese este una dintrecele mai puternice din New York, aflată în top cinci. Doar în ultima lună,autorităţile au confiscat mai mult de 50.000 de dolari, bani consideraţi a fiun cadou de Crăciun pentru o familie din uniune.

Familia Bonano

Acest grup este parţialfaimos, pentru că a fost infiltrat de un agent FBI sub acoperire în anii 1980(care formează baza filmului Donnie Brasco 1997). Grupul continuă să fie slăbitde condamnări.

Familia Colombo

Una dintre cele mai micifamilii din top cinci, cunoscută pentru puterea luptelor brutale. Cei mai mulţidintre şefii săi se află în spatele gratiilor. Departamentul de Justiţie al SUAa declarat că restul conducerii a fost prinsă în raidul de joi.

Familia Lucchese

Cu peste 130 de membri,grupul rămâne puternic, în ciuda faptul că a fost lovit greu de arestările a cinci şefi în anii 1990.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-05-16

Mai multe imagini:
Mafia italiană lovită în plin de FBI. Operaţiune spectaculoasă, soldată cu peste 100 de arestări. VEZI VIDEO
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image