2018-06-25 05:16


Maghiarii dezbinaţi la Târgu-Mureş

 |  18:46
Maghiarii dezbinaţi la Târgu-Mureş

Candidatul Partidului Civic Maghiar (PCM) la Primăria Târgu-Mureş, Imre Benedek, i-a acuzat marţi pe contracandidaţii săi, Gyorgy Frunda şi Smaranda Enache, de dezbinarea maghiarimii prin refuzul acestora de a colabora pentru ca această comunitate să aibă un candidat unic, transmite Agerpres. “Sunt foarte trist pentru că această zi pentru comunitatea maghiară este tristă. Aşa cum am spus, voi aştepta până în ultima zi ca maghiarii să aibă un singur candidat”, a spus Imre Benedek. Acesta şi-a exprimat speranţa că aceia care au dezbinat maghiarimea “doar din orgoliu” se vor retrage peste patru ani, iar cei care doresc ca această comunitate să fie reprezentată se vor uni.

Singurul candidat independent pentru Primăria Târgu-Mureş, Smaranda Enache, copreşedintă a Ligii Pro Europa şi fost ambasador al României în Finlanda, a declarat ieri că doreşte să îi fie susţinută necondiţionat candidatura, atât de către organizaţiile civice, cât şi de către formaţiuni politice.

Senatorul Gyorgy Frunda a declarat după ce şi-a înregistrat candidatura că dacă va fi ales primar va renunţa la toate funcţiile deţinute în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), dar şi la alte posibile funcţii care i-ar putea fi propuse. “Dacă voi fi ales, voi rămâne opt ani în fruntea oraşului. Să fie clar: nu renunţ la primărie, nu merg nici ministru de justiţie, nici ministru de externe, nu merg nici la Strasbourg. Vin acasă să rămân acasă”, a afirmat Frunda.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-04-21

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova