2016-12-04 04:13

POLITICA


Mai rapid decât un glonţ

 |  15:33
Mai rapid decât un glonţ

China a produs un supertren, capabil să atingă viteze de 483 km/h, cu 160 km mai mult decât deţinătorul actualului record, scrie “Daily Mail”.

Trenul, realizat din materiale plastice ranforsate cu fibră de carbon, a fost conceput să semene cu o sabie antică chineză şi va fi un model de “referinţă pentru operaţiunile feroviare de mare viteză", a explicat expertul Shen Zhiyun. La începutul acestui an, regimul comunist a prezentat cel mai rapid tren, capabil să parcurgă distanţa dintre Beijing şi Shanghai (1.236 km) în doar cinci ore, atingând o viteză maximă de 321 km/h. Ultimul model are însă o putere maximă de tracţiune de 22.800 de kilowaţi, faţă de 9.600, cât avea cel anterior.

Industria feroviară chineză a avut un an dificil care a culminat cu coliziunea între două trenuri de mare viteză, în iulie. Accidentul s-a soldat cu moartea a cel puţin 40 de persoane. În februarie, ministrul căilor ferate, Liu Zhijun, o figură-cheie din spatele boomului din acest sector, a fost demis în urma unor acuzaţii de corupţie. Totodată, criticii planurilor susţin că planurile de multi-miliarde sunt prea scumpe pentru o ţară în care milioane de oameni trăiesc încă în sărăcie. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-06-01

TAGURI: china, super-trenuri, viteză record, miliarde, controverseComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Metrorex vrea să cumpere 26 de trenuri noi Metrorex vrea anularea vechii proceduri și organizarea alteia noi, în care să fie cumpărate... 28 Noi 2016 | (0)
Două trenuri de pasageri s-au ciocnit în Iran. Mai mulţi morţi şi răniţi Două trenuri de pasageri s-au ciocnit, vineri, în provincia iraniană Semnan (centru-nord), în... 25 Noi 2016 | (0)