2017-01-24 01:04


Mai rapid decât un glonţ

 |  15:33
Mai rapid decât un glonţ

China a produs un supertren, capabil să atingă viteze de 483 km/h, cu 160 km mai mult decât deţinătorul actualului record, scrie “Daily Mail”.

Trenul, realizat din materiale plastice ranforsate cu fibră de carbon, a fost conceput să semene cu o sabie antică chineză şi va fi un model de “referinţă pentru operaţiunile feroviare de mare viteză", a explicat expertul Shen Zhiyun. La începutul acestui an, regimul comunist a prezentat cel mai rapid tren, capabil să parcurgă distanţa dintre Beijing şi Shanghai (1.236 km) în doar cinci ore, atingând o viteză maximă de 321 km/h. Ultimul model are însă o putere maximă de tracţiune de 22.800 de kilowaţi, faţă de 9.600, cât avea cel anterior.

Industria feroviară chineză a avut un an dificil care a culminat cu coliziunea între două trenuri de mare viteză, în iulie. Accidentul s-a soldat cu moartea a cel puţin 40 de persoane. În februarie, ministrul căilor ferate, Liu Zhijun, o figură-cheie din spatele boomului din acest sector, a fost demis în urma unor acuzaţii de corupţie. Totodată, criticii planurilor susţin că planurile de multi-miliarde sunt prea scumpe pentru o ţară în care milioane de oameni trăiesc încă în sărăcie. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-06-01

TAGURI: china, super-trenuri, viteză record, miliarde, controverseComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image