2019-01-24 05:08


Mandat emis de Interpol pentru fondatorul WikiLeaks

 |  19:40
Mandat emis de Interpol pentru fondatorul WikiLeaks

Interpolula emis un mandat de arestare internaţional pe numele lui Julian Assange,fondatorul site-ului WikiLeaks, căutat de justiţia suedeză într-o anchetăpentru viol şi agresiune sexuală. Un purtător de cuvânt al Interpol a confirmatpublicarea pe site-ul instituţiei a unui aviz de căutare pentru Assange.

"Solicitareade mandat de arestare în scopul extrădării" a fost primită la 20 noiembriedin partea Suediei şi este distribuită către toate cele 188 de ţări membre.Julian Assange a sesizat marţi Curtea Supremă suedeză, pentru a contestamandatul emis pe numele său. În data de 18 noiembrie, justiţia suedeză a emisun mandat de arestare pentru Assange, în vederea interogării "pentru bănuielirezonabile de viol, agresiune sexuală şi coerciţie", în cazul unor faptepetrecute în luna august.

Avocatulfondatorului WikiLeaks a contestat decizia, însă aceasta a fost confirmată înapel, singura modalitate de contestare fiind sesizarea Curţii Supreme.

Site-ulWikiLeaks, specializat în dezvăluirea de documente secrete, a început duminicăsă publice un set de 251.000 de documente diplomatice americane, declanşândcritici la Washington şi punând mai multe guverne în situaţii incomode.

Între timp, Assage a precizat că site-ulWikiLeaks publică aproximativ 80 de documente zilnic, dar ritmul va creşte pemăsură ce site-ul va avea mai mulţi parteneri media.

Assangea afirmat că documentele sunt editate cu atenţie. "Toate sunt analizate şisunt editate fie de noi, fie de ziarele implicate" în campanie, a spus el,adăugând că a cerut oficial asistenţa Departamentului de Stat în acest demers,însă solicitarea a fost respinsă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-09-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...