2019-03-25 03:50


“Marele seducător” a ajuns pe terenul său

 |  16:55
“Marele seducător” a ajuns pe terenul său

Fostul şef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a ajuns în Franţa, după ce luna trecută a fost exonerat la New York de acuzaţiile de agresiune sexuală. Puţini sunt cei care cred că DSK va revini în politica franceză în curând, dar susţinătorii săi au aşteptat cu nerăbdare întoarcerea lui după trei luni de teatru juridic în SUA.

Strauss-Kahn şi soţia sa Anne Sinclair au sosit duminică, pe aeroportul parizian Roissy, cu un avion al Air France venind din New York. Cei doi nu au făcut declaraţii şi, încadraţi de un important dispozitiv de poliţie, au urcat într-un Peugeot negru care a părăsit repede incinta aeroportului. După ce justiţia newyorkeză a anunţat abandonarea urmăririi penale împotriva sa, DSK şi-a făcut cunoscută nerăbdarea de a se întoarce în Franţa. El nu a dezvăluit planurile de viitor, mai ales cele politice. Partidul Socialist este acum într-o campanie acerbă pentru a alege candidatul pentru alegerile prezidenţiale din 2012. Alegătorii, chiar dacă  au salutat încheierea cazului din SUA, nu sunt decişi cu privire la revenirea în prim-planul politicii a lui Strauss-Kahn. Dar, DSK,un economist elocvent şi fost ministru de finanţe, are încă mulţi fani în Franţa şi există încă o şansă mică ca el să joace un rol în campania prezidenţială. Deşi Strauss-Kahn este nevinovat din punct de vedere jurdic, imaginea sa este totuşi deteriorată prin reputaţia de “mare seducător” şi consumator de aventuri sexuale. Şi în Franţa se confruntă cu acuzaţii sexuale din partea scriitoarei Tristane Banon.

Un judecător din New York a închis la sfârşitul lunii august cazul de agresiune sexuală împotriva fostului director FMI Dominique Strauss-Kahn, după ce procurorii au pus sub semnul întrebării credibilitatea presupusei victime, camerista Nafissatou Diallo.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-03-08
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...