2017-01-22 16:20

POLITICA


Marian Vanghelie, maestru de ceremonii pentru ziua lui Ion Iliescu. Preşedintele PSD Bucureşti i-a luat faţa lui Victor Ponta

 |  19:46
Marian Vanghelie, maestru de ceremonii pentru ziua lui Ion Iliescu. Preşedintele PSD Bucureşti i-a luat faţa lui Victor Ponta
Ion Iliescu nu îşi va mai petrece ziua de naştere - 3 martie - la biroulsău din strada Atena, ci a fost invitat să petreacă alături de pesediştii dinCapitală. Marian Vanghelie l-a chemat pe preşedintele de onoare să vină însânul celei mai mari organizaţii a PSD, pentru a arăta că vremurile în care seameninţau cu excluderea din partid au trecut. Pentru cei care nu ştiu, va fi odublă aniversare, deoarece astăzi este şi ziua de naştere a lui Marian Vanghelie.

După ce s-a împăcat cu preşedintele Consiliului Naţional al PSD AdrianNăstase, Marian Vanghelie mai încearcă să dea o lovitură de imagine: să fiemaestru de ceremonii pentru ziua de naştere a preşedintelui de onoare al PSD,Ion Iliescu. “În momentul de faţă se caută un spaţiu, care să asigure prezenţaa aproximativ 1.000 de persoane”, ne-au declarat surse din partid. Printrelocaţiile luate în calcul se numără Romexpo sau un hotel din Capitală, care sărăspundă exigenţelor lui Vanghelie. Din cauza problemelor avute cu instalaţiade căldură la sediul din Atena, Iliescu nu şi-a serbat anul acesta ziuaonomastică la biroul său. Profitând de această situaţie şi de frigul de afară,Vanghelie i-a propus preşedintelui de onoare să vină alături de organizaţia PSDBucureşti. Surse din partid ne-au declarat că mişcarea a fost pregătită din timpşi că de ea nu este străin Cozmin Guşă. Cu toate acestea, fostul consultant allui Geoană nu va participa la reuniunea de partid, cunoscută fiind adversitateape care o are faţă de Iliescu. Apropierea dintre primarul sectorului 5 şi fostulpreşedinte este considerată una deosebit de importantă pentru Vanghelie, încontextul în care acesta se află în plin proces de rebranduire politică. Dupăvizita la Washington şi anunţarea a două vizite în Israel şi Marea Britanie, vicepreşedintelePSD vrea să arate că s-a împăcat cu Adrian Năstase şi cu Ion Iliescu şi că s-amaturizat politic.

Cum a ratat Victor Ponta momentul

Mişcarea lui Vanghelie a fost facilitată şi de lipsa de acţiune aactualei conduceri, care nu l-a invitat la sediul central pe Ion Iliescu. “Chiardacă a anunţat că nu mai are unde să-şi aniverseze ziua onomastică, VictorPonta nu l-a invitat în Kiseleff. Marian Vanghelie nu a vrut să se repeteaceastă situaţie şi l-a invitat în cadrul organizaţiei Bucureşti, să fiealături de noi”, ne-au declarat surse din filiala PSD din Capitală. Cu toateacestea, Ponta va participa la momentul dedicat lui Iliescu, dar în calitate deinvitat. Mai mult, pesediştii bucureşteni au dublu motiv de sărbătoare,deoarece în această săptămână liderul lor, Marian Vanghelie, împlineşte 43 deani.

60 de ani alături de doamna Nina

Ion Iliescu ne-a declarat că în cadrul evenimentului organizat de PSDBucureşti va prezenta şi cartea sa “După 20 de ani - 1989 an de cotiturăîn istoria naţională şi în viaţa internaţională”, lansată anul trecut.Totodată, fostul preşedintele ne-a spus că lucrează şi la o biografieintitulată “Fragmente de viaţă şi istorie trăită”, care urmează să vadă luminatiparului peste o lună. Tot în acest an, Ion Iliescu aniversează 60 de ani decăsătorie cu doamna Nina. Personaj discret, soţia preşedintelui de onoare alPSD a fost mereu un sprijin pentru acesta, dar şi un critic. “Ea are un spiritcritic foarte ascuţit şi mi-a fost din acest punct de vedere nu numai omul celmai apropiat - vom avea 60 de ani de căsnicie. Am trecut împreună o parteserioasă din tinereţea noastră, din formarea noastră şi am trecut şi prin buneşi prin rele şi mai ales în momentele foarte dificile prin care am trecutîmpreună. Aşa că suntem o celulă sudată, care a trecut prin multe în aceastăperioadă de timp atât de îndelungată”, declara anul trecut Iliescu. Fostulpreşedinte a povestit că s-a îndrăgostit de doamna Nina, deoarece era “cuadevărat drăguţă”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-09-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

PERSEVERENT
27 Feb 2011

Ponta nu are stofa de ospatar! El a recladit,in schimb, PSD-ul intr-un an de zile, dupa dezastrul produs de Mircea Geoana, redand increderea si speranta sustinatorilor acestui partid. Eroul vanghelioanelor,in schimb, a ramas neintrecut in a duce tava cu doi mici si-o bere. Nea Nelu, cu simtul lui de animal politic, nu vine la Vanghelie pentru a lua un mizilc in oras, ci pentru a readuce la PSD mare organizatia de Bucuresti a acestuia, care fusese trecuta de Marean pe persoana fizica.

Adauga un comentariu

Random image