2017-01-17 02:54

POLITICA


Marian Vanghelie, pus să joace rolul călăului în cazul Severin

 |  19:36
Marian Vanghelie, pus să joace rolul călăului în cazul Severin
Victor Ponta i-a trasat ieri lui Marian Vanghelie,preşedintele PSD Bucureşti, sarcina de a-l exclude din partid pe AdrianSeverin. Europarlamentarul a avut termenul de 24 de ore pentru a-şi prezentademisia din partid, dar a refuzat. Vanghelie ezită însă să joace rolulcălăului, declarând că aşteaptă să vadă rezultatul anchetei din ParlamentulEuropean.

“Adrian Severin trebuie să demisioneze din Parlamentul European şi, deasemenea, trebuie să demisioneze din PSD. Dacă nu va considera de cuviinţă săfacă acest lucru, bineînţeles că atunci voi declanşa eu procedura pentru excludereadomniei sale din PSD. Are termen 24 de ore pentru a-şi prezenta demisia”, adeclarat, marţi, preşedintele pesediştilor, Victor Ponta. Europarlamentarul arefuzat însă să facă acest gest, susţinând că se consideră nevinovat şi căpreşedintele social-democraţilor are o atitudine “populistă”. Pentru a arăta căe decis să pună lucrurile la punct, Victor Ponta i-a trimis o scrisoarepreşedintelui filialei PSD Bucureşti, unde Severin este membru, pentru a-i ceredeclanşarea procedurilor de excludere din partid. “Conducerea PSDsolicită Organizaţiei PSD a Municipiului Bucureşti demararea imediată aprocedurilor de excludere a domnului Adrian Severin din Partidul SocialDemocrat, în conformitate cu prevederile Statutului PSD. Vă rugăm să-isolicitaţi public domnului Adrian Severin să predea mandatul de europarlamentarPartidului Social Democrat”, se arată în scrisoare trimisă lui MarianVanghelie.

Garantat 100%

Soarta lui AdrianSeverin este acum în mâinile lui Marian Vanghelie. În timpul campaniei pentrueuroparlamentare, liderul PSD Bucureşti a împânzit Capitala cu bannere pe carescria „avem nevoie de oameni ca Severin”. Acum, Vanghelie trebuie să îl excludădin partid pe omul pentru care a garantat. „Voi propuneOrganizaţiei de Bucureşti excluderea domnului Severin din partid, dar nu îi voicere demisia din Parlamentul European. Am dat dosarul său Comisiei de Etică aPSD Bucureşti, iar luni am convocat Biroul Executiv al Organizaţiei Bucureşti,unde l-am invitat şi pe Adrian Severin”, a declarat ieri Marian Vanghelie. El aadăugat că este un caz complicat şi că va încerca să-l convingă peeuroparlamentar să-şi dea demisia până se va finalza ancheta din PE. „Din punctde vedere moral, a greşit. Din punct de vedere politic, a greşit. Dar filme cuplaje şi înregistrări s-au mai văzut şi prin România, avem experienţă”, aprecizat Vanghelie, subliniind că este posibil să mai apară câteva nume înscandalul „lobbyiştilor” din PE. Europarlamentarul Adrian Severin estemembru la PSD Sector 4, dar preşedintele organizaţiei, Vasile Mihalache,susţine că nu el trebuie să-l excludă pe Severin, ci Vanghelie. „Nu îl vomexclude noi, ci organizaţia municipală trebuie să ia o decizie”, ne-a declaratMihalache. Secretarul executiv al PSD Bucureşti, Aura Vasile, a precizat că s-aprimit scrisoare de la centru şi că se vor convoca forurile statutare pentru ase discuta despre cazul Severin.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-10-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image