2017-01-17 04:50

POLITICA


Martens (PPE): Viitorul PNŢCD, decis doar de instanţă

 |  19:44
Martens (PPE): Viitorul PNŢCD, decis doar de instanţă

Popularii Europeni de pe întreg continentul se întâlnesc la Bucureşti între 22 şi 24 septembrie, dar unul din cele trei partide româneşti membre ale grupului, PNŢCD, nu e nici măcar să asiste. Pentru ţărănişti, în schimb, recunoaşterea de către aliaţii europeni e unul din principalele argumente în luptele interne.

Chiar şi pe site-ul PPE, ca preşedinte al partidului este trecut liderul “aripii Pavelescu”, Vasile Lupu, în timp ce ca site oficial este prezentat cel al aripii opuse, unde apare ca preşedinte Victor Ciorbea. Ocazia nu a fost folosită pentru a se face lumină în acest caz.

“E o întâlnire organizată de grupul parlamentar al PDL – din PPE. PDL şi UDMR participă pentru că au europarlamentari. Noi vorbim cu ei acolo, la Bruxelles”, îşi explică absenţa vicepreşedintele uneia din facţiuni, Aurelian Pavelescu.

Liderul aripii opuse, spune că şi-a aranjat o întâlnire cu şeful PPE, însă într-un cadru neoficial. “Da, mă va primi. Dar nu mă întrebaţi mai multe. Şi ei trebuie să ţină cont de voinţa membrilor partidului. Iar congresul nostru a fost validat de o primă instanţă şi vom câştiga şi la Curtea de Apel” ne-a declarat Victor Ciorbea.

Preşedintele PPE, Wilfried Martens nu ştie exact pe cine să sprijine în acest moment.

“PNŢCD? Dar e un proces între ei. Am făcut eforturi imense pentru reconcilierea lor. Dar din momentul în care se duc în instanţă, depinde de decizia instanţei. Nu comentez, luptele interne, doar vă spun că am făcut eforturi reale în trecut, am venit şi aici să îi ajut de mai multe ori să treacă de ele. Dar în momentul când creează grupări diferite şi cer legitimare prin instanţă, totul depinde de acea decizie”, a declarat pentru “Puterea” Martens, care nu a confirmat, totuşi că se întâlneşte în aceste zile cu vreuna dintre părţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-10-03Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image