2018-12-15 20:31


UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis anunţă la ora 17.00 numele premierului desemnat

 |  07:57
UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis anunţă la ora 17.00 numele premierului desemnat

UPDATE. Președintele Klaus Iohannis urmează să anunţe marți, la ora 17,00, într-o declarație de presă, numele premierului desemnat în urma consultărilor cu partidele parlamentare. Şeful statului va face publice şi concluziile consultărilor cu formațiunile politice.

Președintele Klaus Iohannis a avut marți cea de-a doua rundă de consultări în vederea desemnării unui nou premier cu UDMR, UNPR, ALDE și grupul minorităților naționale. În cursul zilei de luni, PSD l-a propus pentru funcţia de prim-ministru pe Liviu Voinea, în timp ce PNL a susţinui varianta unui guvern tehnocrat.

Consultările de marţi vor începe la ora 11,00 cu reprezentanții UDMR și vor continua cu UNPR - de la ora 11,30, ALDE - de la ora 12,00 și grupul parlamentar al minorităților naționale - 12,30.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, şi-a exprimat speranța că propunerea viceguvernatorului BNR, Liviu Voinea pentru funcția de prim-ministru va fi susținută de colegii din coaliția de guvernare.

PNL a precizat că este de acord cu varianta unui guvern și a unui premier tehnocrat. De asemenea, liberalii au renunțat la ideea organizării de alegeri anticipate în condiţiile în care majoritatea partidelor parlamentare nu au fost de acord.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-10

TAGURI: marti, doua, runda, consultare, presedinte, klaus iohannis
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...