2017-01-17 17:14

POLITICA


Materialul care poate face orice obiect 100% invizibil

 |  17:36
Materialul care poate face orice obiect 100% invizibil

Orice aparat de zbor, indiferent de tehnologia aplicată pentru a nu fi detectat, lasă o urmă în sistemele radar; chiar dacă pot să ajungă să fie asimilate cu o pasăre, acestea nu scapă în totalitate de a fi detectate. O nouă invenţie prin care avioanele de vânătoare ar putea fi acoperite în totalitate cu un înveliş de nanotuburi ar putea face ca acestea să absoarbă în totalitate undele radar, fapt care reprezintă posibilitatea ca în premieră un aparat de zbor să devină 100% invizibil.

Mai mult, învelişul inedit are capacitatea de a face ca avionul să nu poată fi distins în timpul nopţii. Proprietăţile nanotuburilor de carbon conţin o rigiditate şi o conductivitate electrică ridicate. Potrivit site-ului technologyreview.com, materialul alcătuit din fâşii de carbon pur este considerat cel mai negru produs cunoscut până acum. Acesta poate absorbi un spectru larg de lumină, inclusiv unde radio, la un randament aproape perfect. În viitor, avioanele de luptă vor putea acţiona pe timp de noapte fără a putea fi detectate sub nici o formă, iar coordonatele unor conflicte în care forţele aviatice vor fi folosite vor suferi schimbări majore.

Procesul de aplicare a învelişului care transformă aparatele de zbor în obiecte total invizibile a fost explicat de inventatorul materialului invizibil, profesorul Jay Guo, de la Universitatea din Michigan. Acesta a precizat totodată că materialul poate fi folosit şi pentru obiecte aflate la sol sau sub apă, proprietăţile structurii de nanocarbon având toate şansele să influenţeze major industria militară a Statelor Unite.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-10-25

TAGURI: nanocarbon, avioane invizibile, invelis invizibil, detectare radarComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image