2019-02-20 10:07


Meleșcanu o pune la PUNCT pe Olguța Vasilescu: ”DEZAVUEZ luările de poziție....”

 |  23:06
Meleșcanu o pune la PUNCT pe Olguța Vasilescu: ”DEZAVUEZ luările de poziție....”

Ministerul de Externe, Teodor Meleşcanu, a dezavuat luni luările de poziţie care pot aduce atingere imaginii minorităţii germane. Recent, Lia Olguţa Vasilescu a criticat declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis, care acuzase Guvernul că i-a gazat pe protestatarii din Piaţa Victoriei. „Ca neamţ, să vorbeşti de gazare, trebuie să ai mult curaj”, a spus ministrul Muncii.

„Fiind în anul Centenarului, doresc să evidenţiez rolul semnificativ al minorităţii germane la formarea statului român modern, precum şi contribuţia preţioasă la diversitatea culturală, etnică şi religioasă a României, care este o valoare definitorie pentru istoria, societatea şi cultura României moderne. Prin urmare. doresc să reafirm, în prezenţa domnului ministru Maas (ministrul federal al afacerilor externe al Germaniei - n.r.), aprecierea noastră fata de loialitatea dovedită a minorităţii germane de-a lungul timpului şi să dezavuez cu fermitate orice fel de luări de poziţie care pot aduce atingere imaginii acesteia. Parteneriatul româno-german este puternic şi se fundamentează pe multe realizări tangibile”, a spus Meleşcanu la Reuniunea anuală a diplomaţiei române.El a subliniat că pentru România, relaţia cu Germania este prioritară şi are o însemnătate strategică, fiind una dintre cele mai dezvoltate şi complexe relaţii ale ţării noastre cu un stat membru al UE.„Ne leagă un parteneriat solid din punct de vedere politic, economic şi interuman. Germania este o ţară care se bucură de aprecierea largă şi sinceră a românilor, un element de natură să potenţeze legăturile bilaterale în special pe plan economic şi socio-uman. Dialogul politic tot mai intens reflectă numeroasele întâlniri care au avut loc şi contacte care creează un cadru foarte solid la nivelul societăţilor noastre şi subliniază în acelaşi timp şi importanţa crescândă a relaţiilor dintre noi”, a spus Meleşcanu.El a amintit că Germania este cel mai important partener comercial al României şi al treilea investitor în economia românească.Ministrul Meleşcanu a mai precizat că minoritatea germană din România şi cea românească din Germania reprezintă o „punte solidă” a relaţiilor bilaterale între cele două ţări.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-08-27

TAGURI: ministru de externe, teodor melescanu, olguta vasilescu, neamt, iohannis, gazare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


HORUS
28 Aug 2018

Fiola bea si foarte mult si numai tarie!Afecteaza creierul...
TRIBUNUL
28 Aug 2018

Vadim a facut urmatoarea afirmatie despre nesimtita de olgutza : '' ....lu asta ii plac banii , bautura si barbatii '' ''Ce sa fac cu ea in partid ? '' Cata dreptate avea tribunul .
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...