2017-01-22 20:35


UPDATE. Meleşcanu: Nu am colaborat niciodată cu Securitatea!

 |  13:09

UPDATE 15.01: Meleşcanu a fost validat de Parlament pentru şefia SIE

Plenul Parlamentului l-a validat pe Teodor Meleşcanu cu 238 de voturi pentru şi unul împotrivă. Deputaţii şi senatorii au votat în secret, iar pentru a fi validat, Meleşcanu avea nevoie de votul favorabil al majorităţii parlamentarilor.

Teodor Meleşcanu urmează să depună jurământul de la tribuna Parlamentului în faţa deputaţilor şi senatorilor.

Senatorul Teodor Meleşcanu, , a declarat, la audierea sa de către comisiile parlamentare de apărare şi pentru controlul SIE, că îndeplineşte condiţiile constituţionale şi legale pentru a ocupa funcţia de director SIE, el arătând că nu a făcut parte niciodată din structurile represive ale statului totalitar, nu a fost angajat al serviciilor de securitate sau informator, nu a făcut parte din structurile de informaţii ale statului român sau din alte servicii secrete de informaţii.

Meleşcanu a spus că deţine certificat ORNISS pentru acces la informaţii clasificate şi nu a fost condamnat pentru infracţiuni prevăzute de Codul Penal care l-ar face incompatibil cu funcţia de director al SIE.

“Dacă, după această audiere, dumneavoastră veţi hotărî să îmi acordaţi o concluzie favorabilă, din punct de vedere al pregătirii, al experienţei şi al prevederilor legale îndeplinesc condiţiile necesare pentru a candida la această funcţie. Sunt un om care dispune şi de o pregătire şi de o experienţă de viaţă destul de mare în acest domeniu”, a declarat Meleşcanu.

Teodor Meleşcanu a primit, marţi, recomandare din partea comisiilor parlamentare de specialitate pentru a ocupa funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe. Preşedintele Comisiei pentru apărare a Camerei Deputaţilor, Costică Canacheu, a declarat, marţi, că după audierea lui Teodor Meleşcanu, în loc de aviz, comisiile de resort vor întocmi un proces-verbal care va fi înaintat plenului reunit al Parlamentului.

"A fost o recomandare, am avut majoritate, am avut cvorum, dar, potrivit Regulamentului, trebuie ca fiecare comisie să aibă cvorum, ori de la Comisia pentru controlul activităţii SIE nu a fost cvorumul necesar", a spus Teodor Meleşcanu, la finalul audierilor.

La ora 13.00 are loc şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru numirea directorului SIE.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-08-26

TAGURI: teodor melescanu, SIE, serviciul de informatii externe, informator, securitate, recomandare, traian basescuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

COROD
28 Feb 2012

Felicitari pentru asa alegere .incepem sa ne mandrim cu asa oameni in fruntea ROMANIEI. Le urez mult succes in activitatea lor.be

Adauga un comentariu

Random image