2017-01-20 03:47

POLITICA


Meleşcanu preia SIE

 |  18:45

Traian Băsescu l-a nominalizat pe liberalul Teodor Meleşcanu drept candidat pentru şefia Serviciului de Informaţii Externe. Parlamentul se va reuni azi pentru a aproba această numire. Preşedintele liberalilor, Crin Antonescu, declara ieri că nu crede că Meleşcanu va accepta o astfel de propunere din partea lui Traian Băsescu. Teodor Meleşcanu este preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Senatului, din decembrie 2008. Între 1992 şi 1996, Meleşcanu a ocupat funcţia de ministru al afacerilor externe.

Şedinţă pentru spionul şef

Parlamentul urmează să se reunească azi în şedinţă de plen comun pentru a dezbate şi valida propunerea venită din partea preşedintelui Traian Băsescu cu privire la numirea unui nou director al SIE, ca urmare a vacantării funcţiei prin desemnarea lui Mihai Răzvan Ungureanu prim-ministru.

Vicepreşedintele democrat-liberal al Senatului, Petru Filip, a explicat că după ce Traian Băsescu va transmite Parlamentului numele celui desemnat pentru a ocupa funcţia de director al SIE, Birourile Permanente se vor reuni în şedinţă la ora 9.30 pentru a stabili ordinea de zi a plenului comun.

„A fost stabilită o şedinţă comună a plenurilor celor două Camere la ora 13.30. Se aşteaptă propunerea din partea Preşedinţiei României privind directorul SIE în aşa fel încât acesta să intre pe procedurile parlamentare”.

Senatorul liberal Teodor Meleşcanu a acceptat propunerea de a ocupa funcţia de director al SIE şi s-a autosuspendat din PNL. „Am acceptat această propunere considerând că ea poate contribui la consolidarea practicii instituite de preşedintele Traian Băsescu de a numi la conducerea serviciilor de informaţii persoane care fac parte din Opoziţia parlamentară şi nu din majoritate şi că renunţarea la această practică, din cauza crizei parlamentare, ar avea un efect negativ asupra evoluţiei pe viitor a sistemului politic românesc”, a declarat Meleşcanu într-un comunicat de presă.

Antonescu îl exclude

Preşedintele liberal, Crin Antonescu, a anunţat că Teodor Meleşcanu va fi exclus din Partidul Naţional Liberal după ce acesta a acceptat numirea ca director al SIE. „Desemnarea domnului Meleşcanu pentru această misiune nu ne schimbă în nici un fel poziţia. Este o afacere între domnul Băsescu şi domnul Meleşcanu”, a declarat Crin Antonescu. „Am primit de la domnul Meleşcanu un fel de cerere de autosuspendare, la primul Birou Naţional Executiv voi cere excluderea domnului Meleşcanu. Ca să încheiem cu speculaţiile că domnul Ungureanu ar fi membru al PNL, vă spun că nu este. Vă anunţ de pe acum că nici domnul Meleşcanu nu va mai fi membru al PNL, dar nu prin autosuspendare, ci prin excludere”, a mai spus Crin Antonescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-08-25

TAGURI: melescanu, sie, antonescuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

SPECTATOR
27 Feb 2012

Un alt securist preia SIE! Multe dintre cartitele infiltrate atunci sunt si azi la putere". Cateva dintre nume sonore romanesti ce erau spioni sovietici si se aflau, in '89, in atentia lui Tecsa si Trosca: Adrian Nastase, deputat PSD: fond informativ la nivelul UM 0625, UM 0195, UM 0544; Teodor Melescanu, senator si prim-vicepresedinte al PNL: fond informativ la nivelul UM0544, UM 0195, UM 0625; Mircea Cosea, deputat PNL: fond informativ la nivelul UM 0544, UM 0625, UM 0195; Mircea Pascu, deputat PSD: fond informativ la nivelul UM 0544, UM 0195, UM 0110; Radu Vasile, fost premier: fond informativ la nivelul UM 0610 si al Securitatii Municipiului Bucuresti; Eugen Dijmarescu: fond informativ la nivelul UM 0544, UM 0195, UM 0625; Alin Teodorescu, deputat PSD: fond informativ la nivelul Directiei a II-a, Securitatea Municipiului Bucuresti; Viorel Hrebenciuc, deputat PSD: fond informativ la nivelul UM 0110, UM 0195; Serban Mihailescu, senator PSD: fond informativ UM 0544, UM 0195; Ilie Sarbu, senator PSD: fond informativ la UM 0610; "Până la reînceperea din plin a activităţii UM 0110, cu ţinta pe Rusia, nu se va face curăţenie în ţara asta. Lucru care se poate face. Il voi face!". Ajuns, dupa revolutie, intr-o functie importanta in Ministerul de Interne, colonel Ioan TECSA inca mai spera sa isi poate reconstrui unitatea de elita a contraspionajului romanesc. A murit, in conditiile descrise mai sus.
STEFAN
28 Feb 2012

Un cetatean de 71 de ani preia scaunul SIE, in conditiile in care un profesor universitar este scos la pensie obligatoriu la 65 de ani pe motiv ca varsta il impiedica sa stea pe un scaun la o catedra si sa le povesteasca studentilor, cu competenta , secretele meseriei sale!
ACEIASI SECURISTI NE CONDUC-UNGUREANU,BASESCU,PONT
28 Feb 2012

toti ofiterii acoperiti-ei bogati noi saraci

Adauga un comentariu

Random image