2017-01-19 15:01

POLITICA


Meleşcanu: Redarea demnităţii militarilor, una dintre cele mai importante priorităţi ale PNL

 |  14:55
Meleşcanu: Redarea demnităţii militarilor, una dintre cele mai importante priorităţi ale PNL

Senatorul PNL Teodor Meleşcanu, fost ministru al Apărării, a susţinut sâmbătă la un simpozion dedicat împlinirii a 118 ani de la naşterea Ecaterinei Teodoroiu şi semnării Acordului de Colaborare cu Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi Retragere (SCMB) revenirea la un sistem de pensii ocupaţionale pentru tot personalul militar din România, informează Agerpres.

'Nu e vorba de bani. Este vorba de redarea demnităţii militarilor şi recunoaşterea rolului fundamental pe care îl au în societatea românească. Aceasta va fi una din cele mai importante priorităţi ale noastre', a afirmat Meleşcanu, în alocuţiunea rostită la evenimentul organizat de PNL - filiala Sector 2.

Senatorul PNL i-a felicitat pe pensionarii din armată pentru decizia de a lucra împreună cu liberalii. 'Cea mai importantă învăţătură pe care am tras-o din această colaborare este tot respectul pentru o categorie socială de oameni pentru care România, patria, idealurile naţionale reprezintă cauza cea mai sfântă', a subliniat Meleşcanu.

Potrivit senatorului liberal, semnarea acordului cu SCMB presupune obligaţii de ambele părţi. 'Sunt convins că le vom respecta şi respectul acesta reciproc ne va permite nouă să readucem armata acolo unde-i este locul într-o ţară plină de generali de carton', a spus Meleşcanu.

Pe de altă parte, senatorul PNL le-a cerut colegilor să facă toate eforturile pentru obţinerea fotoliului de primar al sectorului 2. 'Cât priveşte sectorul 2, aici este un domn primar care are undeva peste 70%, dar am văzut un lucru foarte simplu, acela că se poate chiar şi preşedintele României să retragă o lege dacă există oameni care îşi manifestă o opoziţie la documentul respectiv', a afirmat Meleşcanu.

Reprezentanţii SCMB au spus că vor colabora cu filiala PNL sector 2 pentru a face faţă mai uşor provocărilor din acest an electoral, 'în demersul de a scăpa de actuala coaliţie de guvernământ şi de a readuce România pe drumul ei firesc, democratic şi european'.

Au mai luat cuvântul, între alţii, senatorul PNL Dinu Zamfirescu, preşedintele PNL Bucureşti, Andrei Chiliman, reprezentanţi ai SCMB.

Foto: Lucian Curelariu


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-01-14

TAGURI: teodor melescanu, pnl, prioritatiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

JAN
15 Ian 2012

Foarte bine ca ati stabilit bazele colaborarii cu PNL. In cei peste 20 de ani de la asa zisa revolutie ,PNL , prin ministrii din guvernul domnului TARICEANU, din perioada 2005-2009 ,a fost si ramane singurul partid serios ,responsabil ,consecvent in a-si onora si indeplini proiectele ,angajamentele si promisiunile din campania electorala. In timp ce Adrian Nastase ,printr-o HG , i-a exclus pe pensionarii militari, trecuti la pensie inainte de aparitia Legii 164(legea pensiilor militare, abrogata cu cinism ,dispret si totala lipsa de raspundere de iresponsabilii, incompetentii ,hotii ,etc....) de la o parte din drepturile prevazute in acestei legi ,Guvernul Tariceanu i-a repus in drepturi. Sunt unul din zecile de mii de pensionari militari scos din drepturile L 164 de catre Adrian Nastase si repus in drepturi de dl. pr. ministru TARICEANU si dl. ministru al Apararii MELESCANU. Acum ne distrug basescu,boc, oprea. LIBERALI ! VA REVINE RASPUNDEREA S-AI OPRITI SI S-AI ARUNCATI LA LADA DE GUNOI A ISTORIEI ACESTEI TARI AMARATE.
TICU
16 Ian 2012

N-am auzit ca Dinu Zamfirescu să fie senator, așa cum scrie P.C.

Adauga un comentariu

Random image