2017-01-24 11:13


Teodor Meleşcanu, validat director SIE

 |  21:00

Teodor Meleşcanu a fost validat de Parlament cu 238 de voturi pentru şi unul împotrivă, pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe. Opoziţia nu a votat, validarea fiind făcută de parlamentarii din Coaliţia de guvernare şi independenţi.Votul senatorilor şi deputaţilor din plenul reunit a fost secret, cu buletine de vot.

Pentru a fi validat, Meleşcanu avea nevoie de majoritate simplă, adică jumătate din voturile celor prezenţi. Conform listelor de prezenţă, înainte de vot în plenul reunit al Parlamentului erau doar 237 de senatori şi deputaţi, numărul fiind confirmat de către Vasile Blaga, preşedintele Senatului. Însă votul cumulat, 238 pentru, unul împotrivă, a însumat 239 de parlamentari.

După numărarea voturilor, Meleşcanu a declarat: ”Vă asigur că voi face tot ce-mi stă în putere ca şi jurământul şi credinţa mea în general să fie realizate în activitatea pe care o voi avea”. Rugat să comenteze faptul că a primit mai multe voturi în Parlament decât predecesorul său Mihai Răzvan Ungureanu, noul şef al SIE a spus: ”Mă rog, a fost mobilizarea mai bună”.

PDL, nerăbdător să afle rezultatul

După ce votul  din plen s-a terminat, iar urna cu buletinele de vot a fost dusă în sala de şedinţe a Biroului Permanent, democrat-liberalii aşteptau nerăbdători lângă uşă. Secretarul general PDL, Ioan Oltean, şi Mircea Toader, liderul deputaţilor PDL, erau la numărat în sală. Raluca Turcan, deputat PDL, l-a luat la întrebări pe Toader în momentul în care a ieşit, înainte de se şti rezultatul: “Mircea, spune şi mie, e de bine? Că sunt nerăbdătoare”. Liderul PDL i-a spus relaxat: „Un singur vot împotrivă, stai liniştită”.

După ce a fost anunţat rezultatul votului de către preşedintele Senatului, Vasile Blaga, noul director SIE validat de Parlament a fost invitat la microfonul Senatului să depună jurământul. Doar că a uitat să pună mâna pe Biblie. Sesizând acest fapt, Blaga l-a înterupt: ”Domnule Meleşcanu, din nou. Nu aţi pus mâna pe Biblie”. În final, Meleşcanu şi-a dus la bun sfârşit jurământul.

Deşi câţiva dintre reprezentanţii Opoziţiei au fost prezenţi în plen la supravegherea votării Legii lustraţiei, Mircea Duşa, liderul deputaţilor PSD, fiind unul dintre ei, când a început votul cei din Opoziţie au părăsit sala.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-08-26

TAGURI: Teodor Meleşcanu, SIE, Parlament, validare, 238 voturiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DIONIS
29 Feb 2012

A fost bun pana acum. Acum cand ocupa o funtie importanta in stat, cea de sef SIE, nu mai este bun. Melescanu cred ca a fost si el surprins de reactia colegilor sai din partid. Nu vad de ce ai lui dau cu pietre in el? Nu este tradare, este doar detasare de mitomanie si comunism. eu cel puitin asa vad decizia domnuli melescanu de a accepta sefia SIE.
LORENZO
29 Feb 2012

Eu sunt de parere ca Melescanu are experienta necesara sa ocupe acesta pozitie acum .. nu numai experienta dar si moralitate.
INA
29 Feb 2012

Merita domnul
ALA222
29 Feb 2012

Melescanu este un candidat potrivit,trebuie sa tinem cont de experienta si de intelepciunea dnasului...ORICUMK BASE STIE CE FACE !!!
LELICA1
29 Feb 2012

In anii acestia si cat a fost ministru de Melescanu nu s-a auzit nimic de rau sau ca a facut ceva necurat, a fost si este o persoana de foarte mult bun simt
GABI
29 Feb 2012

intotdeauna basescu stie ce face, asa ca numai cuvinte de lauda, melescanu este un candidat potrivit,
SEVERUS
29 Feb 2012

F bine , f frumos , vad in el un om capabil si f responsabil , sunt sigur ca este un om potrivit la sie
ILINCA
29 Feb 2012

Felicitari dle Melescanu
AAAA02
29 Feb 2012

felicitari dlui Melescanu
IOANA
29 Feb 2012

un om capabil si f responsabil
VALICAR
29 Feb 2012

basescu a dat dovada de maturitate cand l-a numit pe melescanu , bv`o base
GIGEL
29 Feb 2012

ADIO PSD ADIO USL ADIO PNL ADIO PCR
ADINA
29 Feb 2012

Felicitari domnule Melescanu
MIRCEA
29 Feb 2012

Felicitari domnule Melescanu, un foarte bun si dotat TRADATOR. Nu cred ca ai calculat prea bine miscarea, pentru ca vei acupa aceasta functie doar pana putin dupa alegeri, cand iti va sbura scaunul de sub fund si in mod sigur vei gasii unul pe banca de rezerva a TRADATORILOR. Sa-ti fie de bine si sa nu cumva sa te uiti in oglinda pentru ca s-ar putea sa te sperii singur de ce vei vedea.
CRIS
29 Feb 2012

Felicitari domnule Melescanu, meritati acest post
IULI
29 Feb 2012

intradevar domnul melescanu are o anumita pregatire, dar oricum domnul basescu stie ce trebuie sa faca si cum sa faca. Bravo domnule basescu.
IONUT
29 Feb 2012

felicitari...un om inteligent demn de acest post !
Random image