Merkel respinge categoric punerea în comun a datoriei de către europeni
2018-08-19 16:30


Merkel respinge categoric punerea în comun a datoriei de către europeni

 |  09:12
Merkel respinge categoric punerea în comun a datoriei de către europeni

Ideea emiterii de euroobligaţiuni în contul datoriilor a fost respinsă din nou, în mod categoric, de către cancelarul german Angela Merkel. Aceasta a declarat, marţi, la o reuniune a grupului parlamentar liberal (FDP), că datoria ţărilor din zona euro nu va deveni comună "atât timp cât (va) trăi" ea.

Anumiţi deputaţi FDP, partid care face parte din cadrul coaliţiei guvernamentale, i-ar fi urat "viaţă lungă" cancelarului german. Deşi niciunul dintre participanţii nu a fost în măsură să citeze afirmaţiile exacte ale cancelarului, mulţi dintre aceştia au declarat că Merkel a spus că datoria ţărilor din zona euro nu va deveni comună "atât timp cât voi trăi".

Alţi participanţi la eveniment au dat asigurări că Merkel glumea în acel moment, deşi cancelarul este prea puţin cunoscut pentru acest fel de afirmaţii. Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Cancelariei, nu a dorit să comenteze.

În mai multe rânduri, cancelarul german a refuzat crearea acestui instrument de punere în comun a datoriei de către europeni. Angela Merkel a apreciat că aceste euroobligaţiuni sunt "contrare Constituiţiei" germane.

Un asemenea sistem "necesită o mai mare integrare politică (...), iar acest lucru va necesita, fără îndoială, mai mulţi ani", a recunoscut, la rândul său, premierul francez Jean-Marc Ayrault, scrie Mediafax. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-04-17

TAGURI: datorie, Angela_Merkel, euroobligaţiune

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...