2019-01-20 00:55


Mesajul MAE cu prilejul Zilei naționale a comemorării victimelor Holocaustului

 |  14:46
Mesajul MAE cu prilejul Zilei naționale a comemorării victimelor Holocaustului

MAE a transmis duminică un mesaj, cu prilejul Zilei naționale a comemorării victimelor Holocaustului, în care aduce un omagiu memoriei victimelor Holocaustului din România și din întreaga lume.

"MAE reiterează faptul că promovarea diversității, a respectului pentru egalitatea cetățenilor în raport cu ceilalți în ceea ce privește drepturile, libertățile fundamentale și obligațiile reprezintă principii esențiale pentru dezvoltarea unei societăți democratice. Înțelegerea și respectul sunt cu atât mai importante cu cât astăzi pot fi remarcate noi manifestări de antisemitism, apărute, din păcate, în numeroase state", a precizat MAE într-un comunicat de presă.

Ministerul de Externe își reafirmă hotărârea de a contribui, în continuare, prin mijloacele aflate la îndemâna diplomației, la întărirea instrumentelor legislative și instituționale apte să prevină și să sancționeze antisemitismul, precum și oricare alte manifestări de rasism, xenofobie, discriminare rasială și intoleranță.

"MAE subliniază eforturile semnificative pe care România le-a realizat în decursul ultimilor ani în ceea ce privește asumarea trecutului, condamnarea negării Holocaustului și a antisemitismului și salută, de asemenea, progresele realizate în ultima perioadă în plan academic, precum și dezvoltarea a numeroase programe educaționale formale și non-formale în domeniul Holocaustului", se arată în comunicatul citat.

Potrivit MAE, cunoașterea trecutului în mod responsabil de către noile generații înseamnă inclusiv educarea societății în spiritul toleranței, compasiunii și justiției, al afirmării României ca o democrație europeană și un model regional în această privință.

"Acestea au fost și vor continua să fie angajamente care vor fi urmărite de o manieră consecventă de către autoritățile române. Educația, memoria și cercetarea Holocaustului sunt linii de acțiune susținute de Ministerul Afacerilor Externe în contextul deținerii președinției române a Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului (IHRA)", a completat MAE.

Ceremonia oficială de comemorare a victimelor Holocaustului din România va avea loc pe data de 10 octombrie 2016, eveniment la care va participa ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, alături de alți membri ai Guvernului României.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-09

TAGURI: mesaj, mae, ziua, nationala, comemorare, victima, holocaust
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...