2018-12-10 15:12


Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Naționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului

 |  12:32
Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Naționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis luni, cu ocazia Zilei Naționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, că onorarea acestora este o datorie fundamentală a statului român.

"Dar, mai presus de toate, este un semn clar de normalitate care arată că România noastră a învățat din lecțiile secolului trecut. Faptul că România face parte din organisme internaționale în domeniu și, mai mult, că anul acesta a preluat președinția Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului nu poate decât să accentueze succesele noastre pe acest plan. Este o realizare majoră care arată, și din acest punct de vedere, că România este profund atașată valorilor fundamentale ale Europei", se arată în mesajul transmis luni de președintele Iohannis cu ocazia Zilei Naționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Mesajul a fost prezentat de consilierul prezidențial Andrei Muraru la ceremonia comemorativă organizată la Memorialul Holocaustului din București. Astfel, șeful statului a afirmat că s-a înrădăcinat deja obiceiul ca statul român să aducă, în fiecare an, un pios omagiu tuturor victimelor Holocaustului.

"Cu ocazia Zilei Naționale de Comemorare a Victimelor, îmi îndrept și în acest an gândul către cei care au pierit în ghetouri și lagăre, secerați de gloanțe, sufocați în trenurile morții sau uciși de condiția mizeră în care au fost aduși. În același timp, îmi exprim compasiunea față de supraviețuitori, față de cei care și-au pierdut rudele — soț, soție, copii, bunici—, dar care au avut forța necesară de a merge mai departe în viață fără însă a uita", a precizat Klaus Iohannis.

Preşedintele a mai spus că România a mai făcut, anul acesta, un pas extrem de important în ceea ce privește Holocaustul, în condiţiile în care au fost puse bazele instituționale pentru înființarea unui Muzeu al Holocaustului și al Istoriei Evreilor la București.

"Sunt convins că autoritățile române vor duce la bun sfârșit acest demers, ceea ce demonstrează că suntem pe deplin hotărâți să devenim lideri regionali în promovarea cunoașterii Holocaustului", a completat preşedintele Klaus Iohannis. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-10

TAGURI: mesaj, presedinte, klaus iohannis, ziua, nationala, comemorare, victima, holocaust
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...