2017-01-18 10:10

POLITICA


Michael Douglas, purtător de cuvânt la FBI

 |  11:51

FBI (Federal Bureau of Investigation) l-a nominalizat pe actorul american Michael Douglas în funcţia de purtător de cuvânt al instituţiei împotriva comerţului  ilicit de la bursă. Atât practica ilegală cunoscută pe Wall Street sub denumirea "insider trading", cât şi fraudele bursiere în general  se încearcă a fi supravegheate şi stopate de FBI.

 Cu referire la filmele din seria "Wall Street", unde actorul a interpretat rolul magnatului veros din lumea finanţelor Gordon Gekko, Michael Douglas i-a avertizat pe directorii de pe Wall Street în legătură cu riscurile exceselor comise în ultimele decenii şi problemele economice cauzate ulterior.

"Filmul reprezintă o ficţiune, dar problema este una reală (…) Economia noastră este tot mai dependentă de succesul şi de integritatea pieţelor financiare. Dacă o afacere pare prea bună pentru a fi adevărată, atunci probabil chiar aşa este", a declarat noul purtător de cuvânt al FBI.

Într-unul dintre cele mai răsunătoare cazuri de "insider trading" (tranzacţiile realizate pe baza unor informaţii interne, cunoscute doar de agenţii de bursă care administrează un anumit produs financiar, n.r.) din istoria Statelor Unite ale Americii, în 2011, Raj Rajaratnam, fostul manager şi fondator al fondului de investiţii Galleon Group, a fost condamnat la 11 ani de închisoare şi la plata unei amenzi de 10 milioane de dolari. Circa 24 de persoane au fost trimise la închisoare, cu sentinţe care variază între câteva luni şi zece ani, în procesul care a urmat, potrivit realitatea.net.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-08-25

TAGURI: Wall Street, Michael_Douglas, FBIComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image