2018-07-20 00:14


Mihai Busuioc, VALIDAT de Parlament ca PREŞEDINTE al Curţii de Conturi

 |  18:26
Mihai Busuioc, VALIDAT de Parlament ca PREŞEDINTE al Curţii de Conturi

Plenul reunit al Parlamentului l-a validat pe Mihai Busuioc în funcția de președinte al Curții de Conturi pentru un mandat de nouă ani. Acesta a primit 275 de voturi "pentru", 95 fiind "împotrivă'. Votul a fost exprimat cu buletine.

Totodată, Dan Lucian Vlădescu a fost votat în funcția de președinte al Autorității de Audit cu 268 de voturi "pentru" și 102 "împotrivă".

Pentru poziția de vicepreședinte al Curții de Conturi a fost validat Nicu Marcu cu 270 de voturi "pentru" și 100 "împotrivă", pentru un rest de mandat, iar pe aceeași poziție în cadrul Autorității de Audit, Florin Tunaru, cu 267 de voturi "pentru" și 103 "împotrivă".

Plenul l-a mai validat în funcția de consilier de conturi pe Aurel Dumitru — 267 de voturi "pentru" și 103 "împotrivă".

Pentru numirea a încă doi consilieri de conturi urmează să fie declanșată o nouă procedură.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-10-11

TAGURI: mihai busuioc, validat, parlemnt, presedinte, curte de conturi

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
12 Oct 2017

De unde astfel de atribuții ale parlamentarilor Constituția preciznd doar despre votarea "consilierilor de conturi", ceva mai "explicită fiind legea de organizare și fincionare a Curții de Conturi, care face precizări, despre structura organizatorică, funcții executive, de conducere, ce sunt în atribuțiile plenului Curții de Conturi format din "consilierii de conturi" ce sunt independenți în exercitarea conducerii care este colectivă , publică, transparentă ? Legea nr.94 din 1992 republicată ? Deci, considerați că președintele Curții de Conturi și vicepreședinții ar trebui aleși de "Plenul Curții de Contruri", funcțilie de președinte și cele de vicepreședinți fiind funcții executive ?
ANONIM
12 Oct 2017

Deci , "(...) de "Plenul Curții de Conturi", (...) ?" ?
ANONIM
12 Oct 2017

Remarcați și că numai pentru cei doi vicepreședinți se specifică alegerea lor dintre "consilieri de conturi" ? Considerați că președintele Curții de Conturi, fiind funcție executivă nu ar fi dintre cei 18 "consilieri de conturi" , deoarece acest fapt nu este precizat ca în cazul vicepreședinților, Plenul Curții de Conturi format din "consilieri de conturi" , alagând persoanele ce exercită acele funcții executive și stabilind structura organizatorică, funcții, conducerea ?
JEANVALJEAN
12 Oct 2017

tori sunt consilieri de conturi si conform legii mentionate functiile de conducere, care nu sunt executive, (APE), legal ar trebui alesi (votati) in Plenul CC !!!!!!!!! dar de la inceput s-a procedat asa, apect insusit pe toata perioada de la reinfiintare si pana astazi, DECI TOTUL POLITIZAT LA SANGE !!!!!!!!!!!!!
ANONIM
12 Oct 2017

Considerați că secretarul general al guvernului aceia care au organizat astfel de "votări" și "validări" ar fi citit și legea de organizare și funcționare a Curții de Conturi ? Cum ați comenta despre "pregtirea profesionalå" a celor "implicați" ?
Random imageUltimele stiri

Apa Nova